Transport gratuit pentru elevii din Cluj și toate comunele învecinate din zona metropolitană/ Beneficiază și cei de la postliceale


Transport public gratuit pentru elevi în zona metropolitană Cluj-Napoca!

Anul școlar 2024-2025 vine cu vești bune pentru elevii din Cluj-Napoca și comunele din Zona Metropolitană: transport public gratuit! Elevii din unitățile de învățământ preuniversitar (primar, gimnazial, liceal și postliceal) din municipiu și localitățile Florești, Baciu, Apahida, Gilău, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton, Petreștii de Jos și Săvădisla vor beneficia de gratuitate pe toată perioada școlară.

Abonamentele gratuite pentru transportul public, fie local, fie metropolitan, pot fi încărcate pe cardurile de transport începând cu 2 septembrie 2024. Acestea sunt disponibile la automatele din stații și la Centrele de vânzare CTP.

Cum îți poți încărca abonamentul?

  1. Elevii cu abonamente din anul anterior: Aceștia își pot prelungi abonamentul actual direct la automatele din stații până pe 30 septembrie 2024. După această dată, reîncărcările vor putea fi făcute doar la Centrele CTP.

  2. Elevii care au nevoie de abonamente metropolitane: Cei care locuiesc în afara Clujului și au nevoie de transport metropolitan vor trebui să se prezinte la Centrele CTP pentru a încărca abonamentele în funcție de comuna din care călătoresc.

  3. Elevii din clasa pregătitoare: Cardurile de transport gratuite vor fi distribuite prin intermediul școlilor, în baza unor tabele trimise către CTP.

  4. Elevii fără card sau cu carduri pierdute: Pot obține un nou card la Centrele de vânzare CTP, prezentând carnetul de elev vizat pe anul școlar 2024-2025, actul de identitate și dovada domiciliului.

Pentru a evita aglomerația la Centrele de vânzare, elevii sunt încurajați să își încarce abonamentele de la automatele din stații pe parcursul lunii septembrie.

Documente necesare:

  • Carnetul de elev vizat pe 2024-2025 sau, temporar, carnetul fără viză (CNP-ul va fi verificat electronic);
  • Carte de identitate sau certificat de naștere (pentru elevii sub 14 ani);
  • Dovada domiciliului (poate fi extrasă din carnetul de elev sau cartea de identitate a părintelui).

Elevii care solicită pentru prima dată cardul de transport pot descărca cererea de pe site-ul CTP Cluj și o pot aduce completată la ghișeu.

Comunicatul CTP Cluj

Transport public gratuit pentru elevi ȋn anul școlar 2024-2025

 Elevii ȋnscriși ȋn anul școlar 2024-2025 ȋn unităţile de ȋnvăţământ preuniversitar (primar, gimnazial, liceal şi postliceal) acreditat/autorizat din Municipiul Cluj-Napoca școmunele din Zona Metropolitana (Florești, Baciu, Apahida, Gilău, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton, Petreștii de Jos, Săvădisla), beneficiaza de gratuitate la transportul public local și metropolitan pe tot parcursul anului școlar.

Începand cu data de 02.09.2024, abonamentele gratuite pentru elevi se pot ȋncărca pe card la automatele din staţii și la Centrele de vanzare CTP.

 Încărcarea Abonamentului gratuit pentru elevi pe cardul de transport se face astfel: 

  • Elevii care au avut abonamente de Cluj-Napoca pe anul școlar anterior, pot prelungi același abonament la AUTOMATELE din staţii, ȋnainte de expirare, adică pană la data de 30.09.2024. Vedeţi aici  Instructiuni de prelungire la automat  
    După data de 01.10.2024 toate cardurile se vor putea ȋncărca numai la Centrele de vanzare CTP.
  • Elevii care au nevoie de abonamente metropolitane sunt așteptaţi la  Centrele de vanzare CTP, pentru ȋncărcarea noilor tipuri de abonamente metropolitane pentru elevi, ȋn functie de comuna din care se deplasează.
  • Elevii din clasa pregătitoare pot solicita și vor primi prin școală cardurile de transport ȋncărcate cu abonament gratuit, pe baza tabelelor transmise de școli către CTP.
  • Elevii care nu au card de transport, au pierdut cardul sau nu pot prelungi de la automate, pot obtine abonamentele de la Centrele de vanzare CTP  pe baza urmatoarelor documente:

a) carnetul de elev, vizat pe anul școlar 2024-2025, completat corect cu: nume și prenume elev, CNP elev, adresa elev și nr. matricol În luna septembrie se accepta și carnetul fără viza pe noul an școlar, caz ȋn care vom verifica electronic statutul de elev, pe baza CNP-ului.

b) cartea de identitate / certificatul de naştere pentru elevii sub 14 ani și dovada domiciliului ȋn copie/ electronic (dovada domiciliului poate fi adresa completă din Carnetul de elev, Cartea de identitate a părintelui (copie)  sau alte documente);

Cererea pentru emiterea primului card se va completa la ghișeul Centrelor de vânzări sau se poate aduce completată și semnată de elevul major/ parinte/ tutore , dacă se descarcă de pe site-ul nostru  www.ctpcj.ro. Fotografia tipărită pe card se poate prelua din Cartea de identitate, carnet sau se poate utiliza altă poza a elevului, chiar și de pe telefon.

Pentru  a evita aglomeraţia la Centrele de vanzare rugăm elevii să ȋși ȋncarce abonamentele pentru noul an școlar de la automatele din staţii, pe parcursul lunii septembrie. 

Comentarii Facebook