Duminica 22 Decembrie

Transylvania College lansează un plan de ajutor ca urmare a războiului din Ucraina


Ruxandra Mercea, directoarea școlii internaționale Transylvania College, a lansat în această săptămână o inițiativă concretă adresată membrilor comunității din jurul școlii (elevi, părinți, profesori și familiile acestora), precum și refugiaților - elevi și părinți veniți din Ucraina, pe care îi vor sprijini cu acțiunile lor.

Planul de acțiune, lansat deja în Transylvania College, este modul prin care membrii comunității au ales să-și unească eforturile în mijlocul unei crize umanitare. 

Provocările actuale modifică felul în care predarea și învățarea pot continua, așa că reprezentanții Transylvania College (TC) au decis să caute soluții împreună cu membrii comunității TC, cu scopul de a-i sprijini pe elevi, de a manifesta empatie, compasiune, unitate. Pe de altă parte, valul de refugiați din Ucraina este compus din oameni vulnerabili, care au nevoie de asistență și de sprijin pe termen lung. 

Ajutor pentru refugiații din Ucraina: 

  • Transylvania College oferă școlarizare gratuită - cel puțin 30 de locuri în grădiniță și școală;
  • Cazare pentru familii; 
  • Ajutor în comunicare/facilitarea de traduceri din limba ucraineană/rusă în limba română;
  • Integrarea refugiaților lor în viața normală prin activități interactive;
  • Transylvania College poate funcționa ca un loc de întâlnire între copiii refugiați și familiile lor, pentru a discuta, a-și reveni mental, a fi ajutați cu ce au nevoie.

Ajutor pentru angajați și elevi ai British School din Ucraina: 

  • Transylvania College oferă găzduirea profesorilor și a familiilor angajaților British School Ucraina (ucraineni și expați) în Cluj-Napoca sau în alte orașe;
  • Școlarizare gratuită în Spark Hybrid School - singurul liceu hibrid din România;
  • Școlarizare gratuită în Transylvania College - dacă aceștia aleg să vină în Cluj-Napoca;
  • Locuri de muncă pentru profesori - la Transylvania College și Spark Hybrid School.

Sprijin pentru elevii Transylvania College. Prin lansarea acestui plan se dorește:

  • Stimularea empatiei și bunătății;
  • Creșterea conștientizării: să înțeleagă mai multe despre istorie, să discute despre conflicte de acest tip;
  • Învățare continuă: integrarea informațiilor reale în lecțiile curente, astfel încât elevii să înțeleagă cum să interiorizeze situația actuală
  • Acțiune: fiecare elev poate avea o contribuție pozitivă la această situație.

Am decis să lansez acest plan pentru că am simțit nevoia să vorbim cu comunitatea din jurul școlii într-un mod sincer, deschis, despre crizele pe care le trăim acum și despre cum să ne pregătim pentru vremurile ce vor urma. Și să ajutăm pe cei la fel ca noi, care au nevoie de ajutor. Să pregătim mental copiii, să nu ne ascundem, să nu tăcem. Să dialogăm firesc, autentic, fără lamentări, fără plânsete, cu optimism, să spunem adevărul. Iar în acest mod să creăm un spațiu și un context pentru exprimarea sentimentelor, a gândurilor, să reflectăm, să ajutăm copiii să-și gestioneze emoțiile, să-și exprime durerea, să facă față anxietății de zi cu zi și să mențină speranța vie. Într-o frază, mi-am dorit recunoașterea acestui moment ca fiind un punct de plecare extrem de bun pentru conversații despre ceea ce putem face atunci când suntem împreună și nu doar la nivel de micro-comunitate, ci ca cetățeni ai lumii“, a explicat Ruxandra Mercea, directoarea Transylvania College.

Aflați mai multe despre acest plan de acțiune și despre cum Transylvania College, sub conducerea Ruxandrei Mercea, și Școala Încrederii (proiectul de suflet al Ruxandrei) au dus inițiativa mai departe și au pus bazele unui fond de urgență pentru educație (Emergency Education Fund). Ruxandra Mercea, directoarea Transylvania College, este un lider în educația din România. Ruxandra este conectată la o rețea globală de lideri școlari care, împreună, inovează în educație. Prin implicarea fiecăruia dintre ei, proiectele de acest fel prind viață. Experiența acumulată în momente de criză îi permite să poată ajuta la rândul ei, de câte ori această nevoie există. 

Comentarii Facebook