Trepidații puternice într-o clădire istorică din centrul Clujului: „E ca la cutremur, se mișcă tablourile de pe pereți și alunecă țiglele”


Un clujean care locuiește pe strada George Barițiu susține că, de fiecare dată când trece un  vehicul de mare tonaj prin zonă, se simt trepidații puternice în casă. 

El a relatat că imobilul se mișcă atât de tare, încât are senzația că tocmai a avut loc un cutremur: se mișcă tablourile pe pereți, iar țiglele alunecă de pe case. 

Prin urmare, pe lângă disconfortul major, clujeanul se teme că rezistența locuinței sale ar putea fi grav afectată de trepidații. 

În ciudat faptului că a făcut nenumărate sesizări către Primăria Cluj-Napoca, nu a primit niciodată un răspuns concert, fiind informat numai că se vor face verificări în teren. 

Cred că în ultimele 12 luni am făcut vreo 5 sesizări. V-am sesizat că la fiecare trecere a autovehiculelor grele, în special CTP, cu viteză peste o denivelare adiacentă liniilor de tramvai (strada Barițiu) avem trepidații în imobil ca la un cutremur, cu mișcarea tablourilor de pe pereți și alunecarea țiglelor (pe care le am rearanjat de vreo 2 ori).

De nenumărate ori ați trântit fraza cu limbaj de lemn conform căreia se vor face verificări în teren și în urma celor constatate se vor lua măsuri doar că nimic. La ultima sesizare problema era în discuție la comisia de specialitate și tot nimic.

Ce sa mai facem? Plângere penală pentru distrugere? ( imobilul e monument istoric și aveți și dvs. apartamente în administrare, chiar dacă nu prea vă pasă de ele, dar asta e altă problemă)”, a transmis un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca. 


Comentarii Facebook