Vineri 20 Septembrie

Tribut pentru Maestrul Dumitru Fărcaș! Casa de Cultură a Studenților din Cluj va fi iluminată în culorile tricolorului, la 6 ani de la moartea artistului


Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va fi iluminată în culorile tricolorului, în amintirea Maestrului Dumitru Fărcaș, care a trecut la cele veșnice în urmă cu 6 ani.

Astăzi, 7 august, se împlinesc 6 ani de când Dumitru Fărcaș a plecat printre îngeri, iar în semn de prețuire autoritățile locale au anunțat că în această zi Casa de Cultură a Studenților  „Dumitru Fărcaș” va fi iluminată în culorile tricolorului.  De asemenea, pe parcursul zilei, din Turnul Primăriei este redată din oră în oră o secvență reprezentativă din „Suită în Țara Moților”.

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca dar și strada unde a locuit artistul îi poartă numele. 

 Anual, prin grija Andreei Fărcaș și a Fundației „Dumitru Fărcaș”, se organizează Festivalul „Dumitru Fărcaș” pentru ca tinerii să cunoască și să împărtășească tainele muzicii folclorice românești. 

Taragotistul Dumitru Fărcaș s-a stins în 2018, la vârsta de 80 de ani, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, în urma unor probleme cardiace. Acesta se număra printre cetățenii de onoare ai Clujului, primind acest titlu în 2013.

Comentarii Facebook