Tupeu maxim la Cluj - Bătrânii dintr-un azil din Florești mutați în Apahida, în timp ce autoritățile verificau activitatea
Bătrânii dintr-un azil din Florești au fost mutați cu mult tupeu într-un azil din Apahida aparținând aceleași firme, chiar în timp ce autoritățile verificau activitatea.
Nu au fost centre a căror activitate să fie suspendată, dintre cele deținătoare de autorizație de funcționare. Au fost depistate anterior controlului 2 centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice clandestine, unul fiind în municipiul Turda, aflându-se în procedură de licențiere, în prezent, iar altul funcționând fără bază legală în localitatea Florești. Acesta din urmă și-a mutat activitatea dintr-o locație în alta, pe măsură ce inspectorii sociali le impuneau licențierea. Acum, cu sprijinul IPJ a fost identificat, activitatea i-a fost suspendată și cei 15 beneficiari au fost relocați la aparținători, la alte centre publice și private sau internați în spital.
În luna iulie, după izbucnirea scandalului azilelor groazei din București, au fost făcute verificări la 91 centre, din care 53 private și 38 finanțate de la bugetul de stat, (centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice – 46 și 2 centre clandestine, centrele rezidențiale destinate copiilor – 38 și centrele rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități – 5).
Au fost aplicate următoarele amenzi:
- ISU a aplicat 71 amenzi, cumulând 741.000 lei și 540 avertismente,
- IPJ a aplicat 5 amenzi, cumulând 18.000 lei și 20 avertismente,
- AJPIS a aplicat 2 amenzi, cumulând 25.000 lei,
- ITM a aplicat 26 amenzi, cumulând 93.500 lei și 62 avertismente,
- DSP a aplicat 28 amenzi, cumulând 75.000 lei și 2 avertismente,
- DSVSA 30 amenzi, cumulând 363.000 lei și 32 avertismente,
- CJPC a aplicat 23 amenzi, cumulând 348.000 lei și 15 avertismente,
Totalizând 185 amenzi în valoare de 1.663.500 lei și 671 avertismente.
Confiscări 304,1 kg de produse și 195 de ouă.
Au fost constatate o serie de nereguli și au fost aplicate avertismente și sancțiuni pentru: produse expirate, lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absența verificării și întreținerii periodice a instalației electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizică, nestabilirea modelelor de meniu de alimentație zilnică în baza recomandărilor medicului nutriționist sau a asistentului dietetician, conform standardului minim de calitate sau lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deșeurilor periculoase.
Au fost suspendate parțial centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice după cum urmează:
- 1 Centru a fost sancționat cu suspendarea a 6 camere de la funcționare pentru renovări, urmând ca după verificarea situației, să se procedeze la fel cu toate camerele existente în centru;
- 1 Centru a fost sancționat cu Ordonanță de interzicere a activității privind prepararea de mâncare, deși condițiile erau optime, lipsea autorizația DSVSA, demers deja inițiat.
7 Comentarii
nume !!! adrese !!! sa stie lumea !!! pote putem ajuta !!!
@Clujegurile lovesc din nou.:
asta e ca mai tare stire, au confiscat 195 de ouă...sigur nu lipseau inca 2?
Sa le dea Dumnezeu la toți cei mari și îmbuibați ,care se cred stăpânii noștri sa aibă asa bătrâneți,ca acești bieți bătrâni.asa merita sa se chinuie și sa sufere nenorocitii. O gramada de neamuri în toate posturile care sug tot bănetu tarii.acm fac controale de ochii lumii. Peste 2 luni va fi la fel,totul se va da uitării. Sper măcar unii dintre ei… Citeste mai departe
Zeci de ani i-a durut in cot de orice altceva in afara de spaga, acum bugetarii au primit ordin dr la stapan sa dea amenzi.
De ce nu-i intreaba nimeni pe bugetarii astia cum e posibil ca intr-o luna sa constate mai multe probleme decat in ultimii 30 de ani? Ce au facut 30 ani?
1.663.500 lei amenzi...cata foame o sa faca batranii pana se recupereaza banii astia...