Duminica 8 Septembrie

Turdenii au înroșit aplicațiile de food delivery în ultimul an. Se clasează în topul consumatorilor de șaorma din România


Turda se numără printre orașele din România care au înregistrat cele mai multe comenzi de kebab, în ultimele 12 luni. Nici restul țării nu se lasă mai prejos. România s-a clasat pe primul loc la comenzile de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de ţări în care operează Glovo, informează Agerpres.

Conform unei analize realizate de Glovo cu ocazia Zilei Internaţionale a Kebabului, sărbătorită la nivel global pe 12 iulie, România acoperă 69% din comenzile de kebab din regiunea Europei de Sud-Est. Numai anul trecut românii au comandat aproape 4 milioane de bucăţi din preparatul cu origini arăbești. 

Potrivit sursei citate, în topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan şi kebap de pui cu brânză. De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix şi falafel. Totodată, mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o creştere a cererii cu 17% faţă de 2022, se menţionează într-un comunicat al platformei de comenzi online.

Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată ţara. De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porţii de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie şi 15 martie. În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 - 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 - 15:00”, se arată în comunicat.

Conform studiului, primăvara este anotimpul cu cele mai multe comenzi înregistrate, iar luna favorită cu cel mai mare apetit pentru kebab este ianuarie.

Cele mai multe sortimente de kebab au fost comandate anul trecut în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. În acelaşi timp, printre oraşele care au înregistrat în 2023 cea mai mare creştere a cererii de kebab comparativ cu 2022, se numără Lugoj, Sighişoara şi Turda.

Când vine vorba de „cel mai mare fan al kebabului”, titlul îi revine unui bucureştean care a efectuat anul trecut 349 de comenzi, iar cea mai scumpă comandă îi aparţine unui utilizator din Ploieşti, care a comandat kebab în valoare de 1.600 de lei.


Comentarii Facebook