„Turiștii străini ne privesc ca țara rechinilor din cauza acestor șmecheri cu acte”. Taximetriștii clujeni acuzați că „dau prețuri din burtă” la Aeroport


Un clujean spune că turiștii străini își fac o impresie extrem de proastă despre orașul nostru din cauza taximetriștilor care îi „suprataxează” de la Aeroportul Cluj. De multe ori aceștia ar refuza de asemenea să emită bonul fiscal și nu acceptă plata cu cardul. 

„Oare ce s-ar putea împotriva mizeriei taximetriștilor de la aeroport? Eu primesc vizitatori din străinătate destul de des la locul de muncă, în 9 cazuri mi se plâng oamenii de mafia taxiurilor din aeroport care vânează mai ales străinii să le dea prețuri din burtă. Refuză să pornească ceasul, vor numai plata cash.

Oamenii mei explică că vor bon fiscal pentru că sunt în interes de serviciu, în cel mai bun caz șoferul acceptă să pornească ceasul și le dă bonul, dar cere o sumă mai mare de fapt. Exemplu, cursă de 40 de lei pe bon, le-a zis din start ca îi va costa 80 de lei, indiferent de cât arată ceasul. Și asta a fost încă un caz decent. Și dacă cursa e prea scurtă nici nu vor să-i ia. Aparent tot ce e mai la est de centru deja e prea scurt pentru ei.

Deja mă dispera, suntem priviți ca țara rechinilor din cauza acestor șmecheri cu acte. Poliția închide ochii, sunt mâna-n-mâna cu administrația aeroportului, efectiv nu ai unde să te adresezi cu problema asta. Ne facem de cacao în fața vizitatorilor, turiștilor, partenerilor de afaceri din străinătate. Orice idee, sfat e binevenit”, a relatat un clujean pentru „Clujul civic”.

Ioan Pugna, președintele Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, spune că deși a încercat să găsească soluții, atât cu autoritățile locale, cât și cu cele județene, s-a lovit de un zid: „Toate soluțiile oferite autorităților, atât județene cât și locale, pentru rezolvarea tuturor problemelor din terminalul sosiri s-au lovit de un zid de beton… NU se dorește rezolvarea, care e foarte ușoară”. 

Comentarii Facebook