Duminica 8 Septembrie

Turn de apă în centrul Clujului: Ar putea fi atracție turistică, dar este un pericol și o ruină/ ”Poate i se face cuiva milă și mai repară la el”- FOTO


Turnul de Apă din centrul Clujului,un obiectiv neglijat, ce ar putea fi atracție turistică


O clujeancă a atras recent atenția, printr-o postare pe rețelele de socializare, asupra stării deplorabile în care se află vechiul turn de apă din centrul orașului. Acesta a menționat că, și anul trecut a mai semnalat probleme și că speră ca acum să i se facă cuiva milă de acest turn și să mai repare ceva la el. 

„Poate își face cineva milă și vine și mai repară puțin la el, că altfel o să devină o ruină în centrul Clujului și totodată un mare pericol. Cu ani în urmă a fost de un real folos..., acum nimeni nu e curios de el... Pentru cei care nu știu, e turnul de apă, din care se alimentau locomotivele pe aburi,” a scris clujeanca în postarea sa.

Construit în perioada în care locomotivele cu aburi dominau calea ferată, turnul de apă a jucat un rol esențial în dezvoltarea infrastructurii feroviare locale. În prezent, însă, structura este într-o stare avansată de degradare, cu elemente care se desprind și riscă să provoace accidente.

Oamenii speră în intervenția autorităților pentru a conserva și restaura acest turn, care ar putea fi o atracție turistică, și care reprezintă și o parte semnificativă din istoria Clujului. În ciuda semnalelor de alarmă trase de cetățeni, până acum nu s-au luat măsuri concrete.  

turn de apa cluj.png

Comentarii Facebook