Turnul Bisericii Sfântul Mihail din Cluj își deschide temporar porțile, în fiecare zi. Întoarsă la Cluj după 20 de ani de SUA, o turistă a rămas impresiona


Turnul Bisericii Sfântul Mihail își deschide temporar porțile pe parcursul întregii săptâmâni pe perioada Zilelor Culturale Maghiare! Curioșii pot vizita monumentul din inima Clujului până sâmbătă, între orele 10 şi 17, iar duminică, între 12 şi 17. Desigur, accesul este complet gratuit. 

În cadrul „Zilelor Culturale Maghiare”, Biserica Sfântul Mihail a fost distinsă cu prestigiosul premiu Europa Nostra – Premiul European pentru Patrimoniu, marcând o recunoaștere deosebită pentru eforturile susținute de restaurare ale acestui monument istoric emblematic.

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail, situată în Piața Unirii din Cluj-Napoca, are o vechime de aproape șapte secole și este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Pe parcursul existenței sale, biserica a trecut prin diverse etape istorice semnificative. Din anul 1545 până în martie 1716, aceasta a aparținut mai multor confesiuni protestante. Între 1545 și 1558 a fost utilizată de luterani, apoi de calvini (reformați) până în 1566, iar ulterior a fost deținută de unitarieni până în 1716, când a revenit în posesia romano-catolicilor.

Doi ani au durat lucrările la Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail. Turnul are o înălţime de 80 de metri, iar cu tot cu crucea de deasupra, care mai are 4 metri, se spune că este cel mai înalt turn de biserică din ţara noastră.

„Nu a fost deschis turnul când eram studentă la Cluj, aşa că nu o să pierd ocazia de a fi aici! E foarte frumos! E vreme bună, deci vă invit pe toţi să veniţi să vizitaţi", spune Daniela, o turistă care locuieşte de peste 20 de ani în America, iar concediul în ţară a făcut-o să redescopere acest loc, potrivit Observator

Comentarii Facebook