UBB Cluj a lansat proiectul PR.A.C.T.I.C.A. I.N.CE.PE. 200 de studenti sunt pregatiti pentru piata muncii
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, prin intermediul Facultatii de Business, a lansat un proiect finantat din fonduri europene, prin care 200 de studentii sunt ajutati sa se angajeze sau sa isi deschida o afacere.
Proiectul "PR.A.C.T.I.C.A. I.N.CE.PE. - Programul Cursurilor pentru studenti in scopul Angajarii sau demararii unei afaceri PErsonale" este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, "Investeste in oameni!".
Conferinta de lansare a proiectului a avut loc joi, 10 mai, de la ora 10.00, in Amfiteatrul Facultatii de Business.
Beneficiarii proiectulului sunt 200 de studenti ai celor doua specializari ale Facultatii de Business de la nivel licenta care, in momentul finalizarii studiilor tertiare, vor accesa piata muncii sau/si isi vor dezvolta o afacere proprie.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta facilitarea tranzitiei studentilor de la scoala la locul de munca prin cresterea relevantei educatiei si formarii profesionale pentru piata muncii si prin imbunatatirea nivelului de calificare a actualilor studenti, viitori angajati sau initiatori ai unei afaceri proprii.
Rezultatele asteptate ale proiectului sunt:
- 200 de studenti familiarizati cu modul de lucru in cadrul societatilor comerciale offline si online;
- doua firme de exercitiu offline create si o extensie online pentru una dintre acestea;
- platforma software implementata in cadrul proiectului propus;
- 4 cadre didactice instruite in exploatarea intreprinderilor de exercitiu si in modalitate de folosire a programelor tutoriale aferente realizate;
- un material de informare realizat si diseminat referitor la intreprinderile de exercitiu;
- un workshop cu tema "Firma simulata - conectarea mediului academic cu cel de business";
- un studiu comparativ referitor la stadiul imbunatatirii cunostintelor cursantilor privind functionarea intreprinderilor de exercitiu, familiarizarea cu derularea activitatii off si online si a activitatilor posturilor in cadrul acestora;
- minim 5 parteneriate de promovare a firmelor de exercitiu incheiate cu reprezentanti ai mediului de afaceri;
- un website de informare si promovare a rezultatelor proiectului;
- monitorizarea insertiei absolventilor pe piata muncii (baza de date absolventi, ancheta teren, colectare si prelucrare date, raport de analiza, valorificare rezultate).
Pe termen lung, proiectul faciliteaza insertia pe piata muncii a studentilor beneficiari ai stagiilor de practica in intreprinderile simulate prin aplicarea cunostintelor teoretice, dezvoltarea de aptitudini si deprinderi profesionale si cresterea increderii acestora in aptitudinile lor profesionale. De asemenea, implementarea proiectului conduce la cresterea performantei si modernizarea proceselor de invatare din cadrul Facultatii de Business.
La lansare au participat peste 100 de invitati, din care peste 80 au fost studenti, restul reprezentând cadre didactice si angajati ai facultatii, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai CNDIPT OI POSDRU NV.
La deschidere a luat cuvantul din partea Universitatii Babes-Bolyai dl.Prorector Conf.Univ.Dr. Ciprian-Marcel POP si din partea Facultatii de Business dna.Prodecan Lect.Univ.Dr. Ramona Rachisan.
Proiectul se inscrie in Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa” si a debutat la 1 februarie 2012. Proiectul are o durata de implementare de 24 de luni, cu o asistenta financiara nerambursabila in valoare de 2.062.169,38 lei.
0 Comentarii