UBB Cluj: Doar 3% dintre absolventii nostri ajung someri! VEZI cati isi gasesc un loc de munca - VIDEO
75% dintre absolventii de studii superioare ai UBB Cluj isi gasesc un loc de munca in primul an de la terminarea studiilor, se arata intr-un studiu realizat de Universitatea clujeana.
"Studiile noastre anuale de insertie a absolventilor UBB pe piata muncii arata ca, in general, cifra este constanta indiferent de recesiune sau de nerecesiune a economiei. Aproximativ 75% dintre absolventi sunt angajati din primul an cu carte de munca sau cu contract de prestari servicii. Foarte putini lucreaza la negru, chiar foarte putin, undeva la 1%. Aproximativ 15% isi continua studiile", a declarat prof. univ. dr. Paul Serban Agachi, presedintele Consiliului Academic UBB.
Studiul realizat pe promotiile 2007-2009 arata ca 66% dintre absolventi gasesc un loc de munca si se angajeaza cu contract de munca in intervalul 0-6 luni de la absolvirea facultatii, iar aproximativ 10% dintre ei se angajeaza in intervalul 7-12 luni de absolvire.
Profesorul Serban Agachi a declarat ca aceasta statistica demonstreaza faptul ca univeritatile din Romania, si in special UBB Cluj, nu produc someri.
"Nu-i adevarat! Universitatiel nu produc someri. Noi incercam sa le oferim competente pentru a deveni si creatori de companii, creatori de directii de dezvoltare", a mai spus presedintele Consiliului Academic UBB.
Oficialii Universitatii "Babes-Bolayi" Cluj au precizat ca 50% din tinerii chestionati au declarat ca locul de munca pe care il au corespunde specializarii absolvite.
De asemenea, numai 3% dintre absolventi au precizat ca nu au un loc de munca si ca sunt someri.
2 Comentarii
Pai normal ca numai 3% ajung someri, oamenii isi cauta de lucru in orice domeniu gasesc. Cu totii avem nevoie de bani ca sa avem cu ce trai.
Intrebarea e: cati la suta lucreaza pe domeniul in care au terminat specializarea? Cred ca aici s-ar potrivi raspunsul: 3%
Dar oare cati din absolventi lucreaza pe job-uri sub calificarea lor? (ex: in alte domenii decat cel in care s-au pregatiti, facand lucruri pe care le-ar fi facut si fara facutate, pe salarii foarte mici din care nu se pot sustine, si fara sanse reale de avansare?)
Evident ca majoritatea absolventilor vor lucra pana la urma, ca doar nu pot sta… Citeste mai departe