UBB răspunde după dezastrul campaniei ,,stUdent la Cluj”, în care o broșură transmite scandări vulgare: „Toți steliștii din Ardeal, să ne facă *** o**”


Universitatea Babeş-Bolyai a comunicat un răspuns după campania care s-a transformat într-un dezastru din cauza unei greșeli care a avut în prima plan o broșură. Aceasta conținea cântece, scandări vulgare și violente. 

În broșura menționată anterior se regăsesc mai multe cântece care instigă la ură și la alte fapte de violență. Reamtim că acestea au fost distribuite, în cadrul campaniei ,,stUdent la Cluj”, alături de un tircoul al echipei și de o invitație la meciul împotriva celor de la Oțelul Galați. 

Universitatea din Cluj-Napoca a oferit un răspuns despre această situație:

,,Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a promovat şi continuă să promoveze tradiţia şi excelenţa academică, spiritul universitar fiind cel care ne ghidează toate acţiunile.

Campania «stUdent la Cluj», în care UBB a intrat ca partener la invitaţia FC Universitatea Cluj, este una menită să atragă studenţii către mişcarea sportivă clujeană şi să închege comunitatea din care Universitatea noastră face parte, alături de toate celelalte universităţi publice din Cluj, ca membru fondator al Asociaţiei Sportive Universitatea Cluj, a transmis UBB”, potrivit Agerpres.

UBB menționează că broşura cu versurile galeriei U Cluj a fost eliminată din kit-urile distribuite studenților. Mai mult decât atât, aceștia transmit că sunt împotriva oricăror forme de manifestare a comportamentelor necorespunzătoare mediului academic, agresive, indecente sau lipsite de fair-play.

,,UBB promovează valorile multiculturalităţii, diversităţii şi incluziunii, precum şi pe cele ale excelenţei în toate domeniile de activitate pe care le abordează, iar implicarea în campania "stUdent la Cluj" urmăreşte tocmai închegarea unei comunităţi academice guvernată de spiritul sportivităţii. Din această perspectivă, este important ca ideea frumoasă a campaniei care s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul studenţilor să nu fie umbrită de o eroare regretabilă”, mai menționează sursa citată.

lol-1.jpg

lol-2.jpg

lol-3.jpg

Comentarii Facebook