Vineri 27 Septembrie

Ultimii metri de spațiu verde de pe Bvd. Titulescu sunt pe cale de dispariție. Administrația locală este acuzată că ,,se execută lucrări fără autorizație”


Administrația locală este acuzată că nu pune preț pe cei ,,doar câțiva metri pătrați” rămași de spațiu verde de pe Bulevardul Titulescu. Mai mult decât atât, aceștia ar da frâu liber lucrărilor fără autorizație, care cuprind fâșia liberă dintre carosabil și trotuar.

Un clujean a semnalat, pentru Știri de Cluj, problema care a apărut în fața imobilului Titulescu 33, de pe Bulevardul Titulescu. Acesta reclamă că ,,cineva își face propriile parcări sau rampe direct pe trotuar”. 

,,Deși administrația locală pozează într-un apărător feroce al spațiilor verzi și obținerea oricărei autorizații de construcții de către un cetățean obișnuit care dorește să respecte toate reglementările (să îi spunem fraier) e mai ceva decât încercările lui Heracle, se pare că ingredientele potrivite sunt tupeul și sfidarea celorlalți.

Cel puțin acesta ar fi cazul în fața imobilului Titulescu 33, unde cineva își face propriile parcări sau rampe direct pe trotuar,” a povestit clujeanul.

Mai exact, fâșia de spațiu verde, aflată între trotuar și carosabil, urmează să dispară complet după ce lucrările de asfaltare a trotuarului sunt finalizate.

,,Acolo se execută lucrări fără autorizație prin care se asfaltează fâșia de spațiu verde dintre carosabil și trotuar. Lucrarea ar trebui să cuprindă, în mod evident, doar asfaltarea trotuarului dar, în mod abuziv, aceasta se va întinde până la carosabil.

Într-adevăr, este vorba de doar câțiva metri pătrați de spațiu verde până la urmă, dar chiar și această suprafață infimă, bulevardul Titulescu nu își permite să o mai piardă,” a precizat bărbatul.

20240921_150956.jpg

Bărbatul spune că situația a fost semnalată prin metodele puse la dispoziție,  aplicația MyCluj și registratura, însă autoritatea locală se preface că nu se petrece nimic ilegal în acea zonă.

,,Chiar dacă a fost semnalată situația prin metodele obișnuite puse la cale cetățenilor - aplicația MyCluj și registratura - pur și autoritatea locală refuză să constate această încălcare a prevederilor Legii nr. 24/2007 și Legii nr. 313/2009 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi a localităților, care interzic distrugerea și reducerea suprafețelor de zone verzi și implicit a vegetației existente.

Autoritatea locală rămâne inertă - impasibilă. Ciudat, doar e perioadă electorală,” a precizat în final clujeanul.

Semnalând problemele, prin legile menționate anterior, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a concluzionat că ,,în locația la care faceți referire nu au fost executate lucrări cu mixtură asfaltică”

adi-adel-1.png


Comentarii Facebook