Miercuri 2 Octombrie

UMF Cluj, „cea mai performantă universitate medicală din România”, deschide anul universitar cu o facultate nouă cu șapte specializări


Rectorul Anca Buzoianu la deschiderea anului universitar către „boboci”: „Dragi boboci, vă felicit! Ați ales să deveniți studenții celei mai performante universități medicale din România”

Într-o atmosferă plină de entuziasm, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj a marcat începutul anului universitar prin înființarea unei noi facultăți, „Facultatea de Asistență Medicală și de Științe ale Sănătății”. Aceasta va oferi programe de studiu de trei și patru ani, incluzând specializări precum Asistența medicală generală, Balneofizokinetoterapia și Nutriția și Dietetica.

Rectorul Anca Buzoianu a subliniat importanța acestui moment, afirmând: „Este o facultate mare, cu peste 1400 de studenți, și, chiar dacă este cea mai tânără, sperăm să fie la fel de performantă ca și facultățile noastre tradiționale.” Mesajul său a fost clar și încurajator pentru boboci: „Dragi boboci, vă felicit! Ați ales să deveniți studenții celei mai performante universități medicale din România, care se bucură de prestigiul național și internațional.”

Clujul, adesea numit „Heidelberg-ul României”, este un adevărat melting pot cultural, cu 90.000 de studenți care contribuie la atmosfera sa vibrantă. „Este un oraș tânăr, dinamic, sigur, primitor și prietenos”, a adăugat Buzoianu, menționând că universitatea are peste 3200 de studenți străini din 60 de țări.

Pe lângă aceste anunțuri, rectorul a asigurat studenții că „în acest moment am asigurat în proporție de 95% toate cererile de cazare”, anunțând și modernizarea căminului X, unde camerele de patru paturi vor fi transformate în camere cu două paturi și baie proprie.

Anul universitar 2023-2024 promite să fie unul plin de oportunități și provocări pentru studenții de la UMF Cluj, care nu doar că își încep călătoria educațională, dar și devin parte dintr-o comunitate dedicată excelenței în educația medicală. Cu inovații și îmbunătățiri continue, UMF Cluj își reafirmă angajamentul de a rămâne un far al cunoașterii în domeniul sănătății.

Comentarii Facebook