UMF Cluj, gest superb pentru copiii din zone defavorizate! Universitatea clujeană organizează o tabără gratuită pentru elevii de la sate


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează în perioada 18-21 iulie 2024, Tabăra de vară destinată elevilor din zone defavorizare, localități sub 10.000 locuitori, din mediul rural.

Locurile sunt limitate, doar 10 elevi putând beneficia de această oportunitate oferită de UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în cadrul proiectului „EqitMED – Spargerea barierelor: O abordare holistică pentru creșterea echității sociale în învățământul superior”.

Este vorba despre un program de sprijinire și consiliere a elevilor proveniți din medii devaforizate și sub-reprezentate, cu scopul de a facilita recrutarea acestor elevi în UMF „Iuliu Hațieganu”, oferindu-le îndrumare în alegerea celor mai potrivite opțiuni educaționale, culturale și sociale specifice vieții studențești.

e.png

Programul taberei va include ateliere educaționale, vizite în centrele de cercetare ale universității, cursuri de prim-ajutor, cursuri tematice, experimente de laborator, precum și vizite la disciplinele de studiu din cadrul celor trei facultăți (Medicină, Medicină Dentară și Farmacie). 

De asemenea, elevii vor avea parte de întâlniri cu studenți și cadre didactice din cadrul universității noastre și de o serie de activități culturale și sociale, pentru a se familiariza cu viața studențească.

Fiecare grup format din câte doi elevi va fi coordonat de câte un student care va avea rol de mentor în cadrul acestui program. Participanții vor beneficia de cazare gratuită în căminele universității, masă gratuită și transport decontat.

Data limită pentru înscrieri în Tabăra de vară este 1 iulie 2024. Pentru înscrieri și detalii suplimentare accesați: https://bit.ly/3xCExXW


Comentarii Facebook