Duminica 22 Decembrie

UMF Cluj, un exemplu de urmat. Aproape 90% dintre studenții de la Medicină s-au vaccinat. Rectorul anunță că cine nu face vaccinul nu va intra în spitale


Cel mai mulți studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-au vaccinat deja anti-COVID. Procentul ajunge spre 90% în rândul studenților. La Facultatea de Medicină, peste 4.000 de studenți au făcut deja vaccinul. Cei care îl refuză, nu vor intra în nici un spital din Cluj aproape de pacienți.

Studenții nevaccinați nu vor avea acces în spitale

Rectorul Universității, Anca Buzoianu, spune că cine nu se vaccinează nu va intra în nici un spital.

Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificatiov de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”, spune rectorul UMF pentru g4media.ro.

Anca Buzoianu a mai precizat că procesul de vaccinare continuă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie.

Au fost înscriși pe anii de studii. Procentul este ridicat, undeva spre 90% dintre studenți s-au vaccinat. La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la specializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare. Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale. Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac. Eu cred că va crește rata de vaccinare și în România, odată ce se deschid centrele de săptămâna viitoare. Cei neîncrezători, cei care așteaptă, așteaptă să vadă cum reacționează ceilalți la vaccin. Vor vedea că nu se întâmplă nimic ieșit din comun, că e o procedură simplă și cred că vor face vaccinul. Eu cred că putem ajunge la nivel de țară la procentul acela de 60-70%. Imunitatea durează mai mult după vaccin, decât după infectare. În toate statele unde s-a accelerat ritmul de vaccinare, a scăzut și rata de infectare. E cea mai bună dovadă că vaccinarea duce la scădere și în felul acesta putem reveni la viața de dinainte de pandemie. E singura cale”, a mai spus rectorul UMF, conform g4media.ro

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie mai spune că studenții din anii mai mari care nu se vaccinează, nu vor intra în spitale.

Comentarii Facebook