Duminica 22 Decembrie

Un aparat le citește în palmă elevilor din Cluj, pentru a le spune ce trebuie să facă în viitor


Elevii din Cluj beneficiază de ajutorul unui aparat care le citește în palmă și le spune ce meserie trebuie să aleagă în viitor.

Aparatul provine de la ”Școala Zalmoxiană”, iar în program au intrat peste 100 de elevi din clasa a XI-a din Cluj-Napoca. 

Potrivit cluj24.ro, proiectul prevede testarea elevilor prin scanarea mâinilor timp de 5 minute pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare. Șeful ISJ Cluj, Marinela Marc, a declarat, marți, că noul sistem permite realizarea profilului vocațional, altfel decât prin intermediul chestionarelor clasice interpretate de un psiholog. ”În cadrul proiectului <<Încotro? Eu?>> ISJ Cluj identifică grupul țintă și eșantionul de elevi și licee. Va fi un proiect pilot care începe în luna februarie și va dura până în iunie, iar în funcție de rezultate vom vedea dacă îl extindem în anul școlar viitor. În prima fază vor fi 100 de elevi în fiecare lună. Noul sistem îi va ajuta pe elevi să ia decizii legate de carieră”, a spus Marc.

Andrei Galoș, reprezentantul firmei din Cluj-Napoca care produce această aparatură, a declarat la rândul său că sistemul este unul inovator, premiat național și internațional, titrează publicația Educație Privată.

Dumitru Grigore, prezentat drept inventatorul unui aparat care poate determina aptitudinile elevilor în urma scanării palmelor, este consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni Tracia Unita, care promovează ”Școala Zalmoxiană”, potrivit paginii de internet a societății.

De asemenea, conform sursei citate, Dumitru Grigore a fost viceprimar în Năvodari și este membru al unei comisii a Academiei Române. În CV-ul său este inclusă și calitatea de preot misionar la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. ”Tracia Unita întruchipează tărâmul străvechi care a dat naștere civilizațiilor lumii, școala Zalmoxiană de spiritualitate și înțelepciunea tracică de recunoaștere mondială, meșteșugurile și arta populară, istoria și bogăția transmise generațiilor în acest colț de rai numit Grădina Maicii Domnului”, se arată pe site-ul de prezentare.

Comentarii Facebook