Marti 17 Septembrie

Un ardelean s-a prefăcut că e polițist ca să fure un telefon mobil. Bărbatul a obligat două persoane să se urce în mașina lui


Un ardelean va sta în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce s-a dat drept polițist în fața unor persoane de la care a furat un telefon. 

Chiar dacă nu avea permis de conducere, bărbatul s-a urcat la volanul unei mașini ce avea un număr fals de înmatriculare și s-ar fi legitimat în fața a două persoane ca fiind polițist. 

De asemenea, le-ar fi cerut să urce în autoturism pentru a fi conduse la sediul poliției.

Respectivele persoane au acceptat, însă când au coborât ardeleanul nu a mai vrut să le dea înapoi telefonul mobil.

Bărbatul din Alba Iulia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare, furt, uzurparea de calități oficiale și lipsire de libertate în mod ilegal.

Din cercetări a rezultat că, în seara zilei de 3 septembrie, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, bărbatul ar fi condus un autoturism neînmatriculat, pe care ar fi aplicat plăcuțele de înmatriculare atribuite unui alt autoturism, până în comuna Ighiu, județul Alba.

Acolo, s-ar fi legitimat în fața a două persoane. Uneia dintre persoane i-ar fi cerut telefonul mobil, fără ca ulterior să-l mai restituie.

În vederea documentării activității infracționale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuința acestuia a fost percheziționată.

În cursul zilei de ieri, 7 septembrie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, iar ulterior în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.”, au informat reprezentanții IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate, pentru a fi stabilite toate împrejurările în care ar fi fost săvârșite aceste fapte.


Comentarii Facebook