Miercuri 18 Septembrie

Un bărbat din Cluj a încercat să fure aproape 50 de mc de lemne, printr-o metodă inedită. Este cercetat de polițiști


Un bărbat din comuna Gilău este cercetat de polițiști după ce, pe data de 24 aprilie, a emis  un aviz de însoțire a materialului lemnos prin intermediul sistemului informatic SUMAL, inserând date necorespunzătoare adevărului.

Mai exact, avizul indica transportul unei cantități de 45,56 mc de lemn rotund, însă transportul respectiv nu a avut loc, fiind vorba despre o încercare de a modifica scriptic stocurile de material lemnos ale societăților implicate.

,,În data de 30 august a.c., în urma probatoriului administrat de organele de cercetare penală din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin și sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Gilău, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Conform activității investigative, la data de 24 aprilie a.c., acesta, în calitate de angajat al unui operator economic, a emis un aviz de însoțire a materialului lemnos prin intermediul sistemului informatic SUMAL, inserând date necorespunzătoare adevărului. Avizul indica transportul unei cantități de 45,56 mc de lemn rotund, de esență rășinoase, între două puncte de lucru, însă transportul respectiv nu a avut loc, fiind vorba despre o încercare de a modifica scriptic stocurile de material lemnos ale societăților implicate.

În cadrul măsurii de control judiciar impuse, bărbatului i s-a stabilit să respecte mai multe obligații, printre care și interdicția de a utiliza aplicația SUMAL. 

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă judecătoria Huedin,” au transmis IPJ Cluj.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook