Sambata 26 Octombrie

Un clujean a câștigat AURUL la Campionatul Internațional de Pizza și va reprezenta România la mondiale!Pizza câștigătoare poate fi testată la Cluj FOTO


Un clujean a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Pizza 2024 și va reprezenta România la campionatul mondial! Pizza câștigătoare poate fi testată la Cluj

Un nou titlu internațional vine la Cluj, adus de clujeanul Andrei Iulian Ciocan, care a câștigat locul 1 la categoria Pizza în Tavă și a obținut medalia de aur la Campionatul Internațional de Pizza 2024. Evenimentul, organizat de Asociația Pizzarilor Profesioniști din România, a avut loc la  București și a atras peste 100 de participanți din cinci țări: Argentina, America, Italia, Serbia, Bulgaria și România.

Competiția a fost una strânsă, iar juriul format din experți internaționali, inclusiv din Argentina, Italia și Statele Unite, a avut misiunea dificilă de a alege câștigătorii. Andrei Iulian Ciocan, un pizzar cu experiență, a impresionat cu o rețetă autentică siciliană, care a inclus sasicia (un cârnaț tradițional italian) și ceapă trasă la tigaie – o combinație care s-a remarcat în mod special la categoria Pizza în Tavă. Pizza câștigătoare poate fi testată și la Cluj pe strada Regele Ferdinand nr 37.

„A fost o experiență extraordinară. Am participat la trei categorii în total, dar pizza în tavă a fost cea mai apreciată. Să obțin acest premiu, mai ales într-o competiție atât de strânsă și cu un juriu internațional, este o mare onoare,” a povestit Andrei pentru Știri de Cluj.

Screenshot 2024-10-23 162130.png

Tânărul clujean în vârstă de 31 de ani a învățat să facă pizza în urmă cu 10 ani, iar din 2019 a făcut cursuri de specializare pe diferite tipologii de pizza (Clasică la Tavă și Napoletană) cu maestru Giulia Apa, cursuri organizate de Asociatia Pizzarilor Profesionisti, singura școală acreditată în România.

„Prima dată a început ca un simplu job, apoi mi-a plăcut așa de mult încât am decis să mă perfecționez în acest domeniu.Acum reușesc să fac o pizza corect și nu grăbită în 3 minute. Îmi place să pun accent pe micile detalii pentru că acestea fac diferența”, a mai spus Andrei pentru Știri de Cluj

Câștigătorul locului 1 la Pizza în Tavă, Andrei Iulian Ciocan, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma, cel mai prestigios concurs de pizza din lume, care va avea loc anul viitor.

Screenshot 2024-10-23 161657.png

Screenshot 2024-10-23 161706.png



Screenshot 2024-10-23 161715.png



Comentarii Facebook