Un clujean a cucerit LUMEA cu pizza sa! A pus România pe podiumul mondial în inima Italiei: „Talentul românesc nu are granițe”
Clujeanul Ciocan Andrei Iulian a demonstrat lumii întregi că pasiunea și gustul autentic românesc pot cuceri chiar și cele mai exigente jurii. El a obținut locul 3 MONDIAL la categoria pizza la tavă, demonstrând tuturor că talentul românesc nu are granițe! Originar din Bucovina, Andrei locuiește de 10 ani în Cluj-Napoca.
După ce toamna trecută s-a clasat pe locul 1 la Campionatul Internațional de Pizza de la București organizat de Asociatia Pizzarilor Profesionisti Romania , Andrei Ciocan a reușit performanța de a ocupa un binemeritat loc pe podiumul celor mai buni pizzari din Europa.
El a cucerit jurații cu o rețetă originală - Pizza Bucovina, cu păstrăv în cobză - Andrei a dus în competiție nu doar un preparat, ci o întreagă poveste românească. A adus savoarea zonei, autenticitatea și curajul de a fi diferit.
Performanța lui Andrei este cu atât mai lăudabilă cu cât s-a luptat cu cei mai buni pizzari din lume din cele 55 de țări prezente de pe cele 5 continente.
CITEȘTE ȘI: Un clujean a câștigat AURUL la Campionatul Internațional de Pizza și va reprezenta România la mondiale!Pizza câștigătoare poate fi testată la Cluj
Un rol important în această performanță l-a avut și maestrul Giulia Apa, mentorul lui care l-a ghidat pe parcursul pregătirii și l-a inspirat să îmbine rafinamentul cu identitatea gastronomică românească.
Totodată, suntem extrem de mândrii de întreaga echipă care a reprezentat România la acest campionat sustinuți de Asociatia Pizzarilor Profesionisti Romania. Cu dedicare, curaj și un talent remarcabil, au demonstrat că România are un loc binemeritat în universul maeștrilor pizzaiolo și în arta autentică a pizzei. Gustul autentic românesc merită să fie cunoscut, apreciat și aplaudat pe scena internațională.
Tânărul clujean a învățat să facă pizza în urmă cu 10 ani, iar din 2019 a făcut cursuri de specializare pe diferite tipologii de pizza (Clasică la Tavă și Napoletană) cu maestru Giulia Apa, cursuri organizate de Asociatia Pizzarilor Profesionisti, singura școală acreditată în România.
1 Comentariu
Felicitari, ma bucur de performata romanului nostru, pe langa profesionist este si un om de calitate, ma bucur sa il intalnesc de fiecare data cand servesc o pizza la Focco Iris. De departe cea mai buna pizza la pretul concurential.