Un clujean a făcut o „confesiune” online: Sunt un „bulangiu/sifonar”, dar dacă luăm atitudine, vom avea un oraș mai civilizat - FOTO


Un clujean a scris o „postare-manifest” pentru toți cei care cred că indiferent de ce fac, nimic nu se schimbă în acest oraș. Acesta a relatat pe o rețea de socializare experiența sa legată de un incident care i-a testat răbdarea, dar l-a motivat să acționeze pentru binele comunității. 

Acesta a depus o sesizare pe platforma MyCluj, solicitând montarea de stâlpișori pentru a împiedica accesul mașinilor pe trotuar. Deși inițial nu avea prea mari speranțe că solicitarea sa va fi luată în considerare, în primăvara acestui an, primăria ar fi implementat măsura. Desigur, poate cu o implicare mai activă din partea autorităților lucrurile s-ar fi mișcat mai repede din loc, dar și implicarea cetățenilor face diferența. 

„Încep această postare spunând că da, sunt un bulangiu, sifonar, etc, pentru că nu am trecut cu vederea o situație deranjantă și am decis să iau atitudine. La începutul anului 2023, mergeam pe un trotuar din spatele pieței Mărăști când o mașină a apărut din față blocându-ne drumul. Șoferul și pasagera au început să gesticuleze nervoși, forțându-ne să ne dăm la o parte și să ne strecurăm printre alte mașini parcate pe același trotuar, doar ca ei să poată merge mai în față și să își parcheze mașina. Dacă ar fi avut bunul simț să aștepte și să ne lase să trecem probabil aș fi ignorat situația și aș fi trecut cu vederea, dar m-a deranjat enorm nesimțirea lor și am decis să nu ignor acest comportament.

Așa că am făcut o sesizare pe MyCluj care a fost înaintată către Serviciul Siguranța Circulației din Primăria Cluj. Răspunsul inițial pe care l-am primit a fost că vor lua în considerare sugestia de a monta stâlpișori pentru a împiedica accesul mașinilor pe trotuar, dar sincer, nu eram prea convins că vor face ceva, mai ales că nu este singurul loc din oraș cu mașini parcate pe trotuar. Cu toate acestea, în primăvara acestui an primaria a montat stâlpișori care împiedică accesul mașinilor, iar acum trotuarul este liber.

Chiar dacă a durat destul de mult până s-a implementat, această experiență mi-a demonstrat că dacă luăm atitudine, putem aduce schimbări reale în oraș. Poate că pe viitor dacă luăm atitudine, vom avea un oraș mai civilizat, mai sigur pentru toți și poate vom avea parte de mai puțini nesimțiți”, a relatat clujeanul pe o rețea de socializare. 

Comentarii Facebook