Un clujean a fost tâlhărit de doi minori, în timp ce se întorcea de la club. Agresorii au cheltuit banii sustrași pe suc și jocuri de noroc


Un clujean a fost tâlhărit pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca, în timp ce se întorcea la domiciliul său de la o petrecere desfășurată în clubul NOA. Agresorii, doi minori în vârstă de 15, respectiv 16 ani, i-au aplicat mai multe lovituri bărbatului și i-au sustras geaca acestuia și suma de 200 de lei. Ulterior, cei doi minori au cheltuit banii la un magazin din apropiere, de unde și-au cumpărat suc și țigări, dar și la o sală de jocuri de noroc. Potrivit anchetatorilor, faptele s-au petrecut la data de 7 ianuarie 2024, în jurul orei 06:00, pe timp de noapte. 

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au aplicat marți, 9 iulie, măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, în cazul a celor doi minori acuzați de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Potrivit informațiilor cuprinse la dosarul cauzei, înainte să acționeze, cei doi minori în vârstă de 15, respectiv 16 ani, l-au urmărit pe clujean minute bune, în timp ce bărbatul s-a deplasat de la clubul NOA până pe Calea Dorobanților. 

După ce l-au ajuns din urmă, cei doi s-au năpustit asupra bărbatului, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii la nivelul corpului și a capului,  în urma cărora acesta a suferit leziuni traumatice vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale. 

Cei doi minori l-au deposedat pe clujean de haina pe care o purta și i-au sustras 200 de lei, sumă de bani pe care bărbatul a aruncat-o pe trotuar în încercarea de a scăpa de agresiunea exercitată asupra sa.  Cei doi minori au luat banii de pe trotuar și i-au împărțit. Ulterior, s-au îndreptat către un magazin din apropiere de unde și-au cumpărat suc și țigări. 

Din declarația bărbatului tâlhărit rezultă că, a sesizat că este urmărit de cei doi minori. În momentul în care unul dintre cei doi agresori au ajuns în dreptul său, i-a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul în stomac și ulterior alte două lovituri în zona capului, provocându-i căderea pe trotuar. După câteva momente, a ajuns și celălalt minor, care și-a ajutat amicul la săvârșirea infracțiunii. Clujeanul a declarat că, în încercarea de a scăpa de agresori, a renunțat la geacă și a scos din portofel două bancnote de 100 lei pe care le-a aruncat pe trotuar spre cei doi minori, crezând că aceștia vor banii, fugind ulterior de la fața locului. 

Minorii au cules banii de pe trotuar și s-au îndreptat către un magazin din apropriere, de unde și-au cumpărat țigări și suc. Ulterior, s-au deplasat la o sala de jocuri de noroc situată pe bulevardul 21 Decembrie, unde au jucat la aparate restul sumei de bani sustrasă. 

„Instanța apreciază că, raportat la gravitatea faptelor comise și în acord cu nevoile celor doi minori, măsura asistării zilnice satisface cerințele de necesitate și proporționalitate pentru ca aceștia să poată fi reeducați și să nu persiste în mediul infracțional”, au concluzionat magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca. 

În sarcina celor doi minori aflați în prezent sub control judiciar a fost dispusă măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.  De asemenea, magistrații le-a impus celor doi adolescenți respectarea următoarelor obligaţii pe durata executării măsurii educative: să urmeze un curs de pregătire şcolară sau un curs de formare profesională;  să nu comunice, să nu ia legătura și să nu se apropie de celălalt autor al faptei, la o distanță mai mică de 50 m și să  se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta.

Clujeanul tâlhărit s-a constituit parte civilă cu suma de 10.000 de lei, din care 1500 lei daune materiale și 8500 lei daune morale. Astfel, minorii au fost obligați de instanță la plata către partea civilă a sumei totale de 8500 lei cu titlu de daune materiale (500 lei) și morale (8000 lei).


Comentarii Facebook