Un clujean mutat peste hotare a dat cărțile pe față! Clujul e perfect, dar doar pentru concediu: ,,La Cluj e fain dacă vii din străinătate să spargi bani”


Un tânăr care nu mai locuiește în Cluj de 6 ani susține că orașul e perfect, dar doar ca destinație de vacanță. 

Acesta menționează că, dacă ai un job în afara țării și vizitezi Clujul în calitate de turist, orașul este unul chiar grozav, cu atracții suficiente, baruri și festivaluri. În schimb, dacă ajungi să locuiești aici problemele sunt mai mari ca beneficiile, spune el.

,,La Cluj e fain dacă vii din străinătate să spargi bani

Chiar asta mi-e senzația după ce nu mai locuiesc de vreo 6 ani permanent în Cluj.

E ideal sa vii acasă în vacanță, ai cafenele, baruri,spa-uri, puburi, librării, cinematografe, resturante (mai mult sau mai putin bune), te duci la mall pentru hiperconsumerism, vara stai la citit în Parcul Central sau te duci în Apuseni, ai Untold, Jazz in the Park si Electric Castle, pierzi timpul încercand să agăți toate tipele faine din oraș . N-ai treaba cu aglomerația, instituțiile din România, joburile din România, nici o presiune socială sa fii sau sa te comporti cumva, vii și pleci cand ai chef dacă ai un apartament la dispoziție. Ai și senzația de acasă dacă îți este dor. Din perspectiva asta Clujul e chiar ok”, a scris tânărul pe un forum destinat clujenilor.

Internauții au răspuns imediat, menționând că majoritatea orașelor din România sunt frumoase dacă te afli doar în vizită și nu trebuie să te confrunți cu problemele vieții de zi cu zi.

,,Nu doar Clujul, România e faină dacă ești turist, în special turist vestic.”, a comentat un internaut.

În schimb, unii clujeni sunt de părere că, din cauza prețurilor, Clujul nu e o destinație bună nici de vacanță.

,,La Cluj e fain dacă vii din străinătate să spargi bani? La cât e de scump totul în Cluj, mai degrabă pleci de aici în străinătate să spargi bani.”, a transmis un clujean.

,,Presupun ca și în Botoșani e fain sa mergi sa spargi bani și în Alexandria, și în București. Dacă îți place să mergi să spargi bani, oriunde e fain.”, a adăugat altul.

Pe de altă parte, unii clujeni au fost total de acord cu tânărul.

,,Fix așa e, Clujul e gândit pentru show off, nu pentru a oferi calitate vieții rezidenților. Ai coșuri de gunoi "inteligente" în centru, dar în cartiere gunoiul se revarsă din tomberoane. Ai un autobuz alimentat cu hidrogen, dar să nu încerci să urci în 35 între 7 și 9 dimineața, că nu ai loc.”, a explicat un internaut.


Comentarii Facebook