Un elev clujean a intrat la Oxford. Pe 6 locuri au fost 1.400 de candidați
Un elev clujean, aflat în clasa a XII - a la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, a intrat la Oxford. Concurența a fost uriașă, iar la Londra au fost chemați numai 22 de candidați din toată lumea.
Este vorba despre Mihnea Cuibus, fiul șefului ISJ Cluj, Valentin Cuibus. Mihean este olipic la matematică și apreciat la nivel internațional pentru CV -ul său.
La doar 14 ani câștigase deja 14 medalii de aur, 2 medalii de argint, 3 medalii de bronz, 37 de premii I, 2 premii II, 2 premii III, 5 menţiuni la numeroase olimpiade naţionale de matematică şi concursuri interjudeţene.
El a învățat în clasele primare la Şcoala Generală ”Ioan Bob", iar acum este elevul Colegiului Național ”Emil Racoviță”.
”Au ales 22 de oameni din toată lumea și i-au chemat la Londra. Fiul meu a fost acceptat între cei 6 studenți.
Nimeni, în niciun moment, la Oxford, nu s-a gândit să conteste rezultatul, cu toate că au fost foarte mulți candidați și au ales după criterii numai de ei știute. Au ales 22 de oameni, pe care i-au invitat la Londra, din care au ales 6, pe niște interviuri avute cu două cadre universitare. Nu au avut o bibliografie, o tematică. A fost o discuție cu acei oameni, care la final spun cine intră. Nimeni nu își poate pune problema să conteste rezultatul.
Fiul meu este printre cei 6. Și-a ales o secție mai ciudată, găsită de el. Secția este Economie, Filosofie, Politică. Merge pe trei specializări.
Unul dintre cei doi universitari de la linia de economie i-a pus o întrebare atipică. I-a spus că nu o pune tuturor candidaților. După rezultatele pe care le aveți la matematică, l-a întrebat, de ce ați ales altceva? Nu știu care a fost răspunsul, dar la final i-a convins.
Nimeni nu pune problema să conteste. Acel om are capacitatea și ia o decizie. Există un subiectivism chiar și acolo. Rezultatele se trimit pe email, iar a doua zi i-au spus zilele în care are examene în următorii trei ani. Masa de seară costă 4,07 lire, masa de prânz atât. I-au spus că la examen trebuie să meargă în costum negru, cravată sau papion și pelerina caracteristică. Toate sunt așa din 1200”, a explicat Valentin Cuibus, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.
Șeful ISJ Cluj a explicat și cum a fost procesul de selecție.
”Fiul meu prima dată a trimis o scrisoare de intenție, care trebuia să aibă 4000 de semne fix, în care a explicat de ce a alea secția respectivă. A mai trimis și CV -ul. După ce ți-au dat OK -ul, trebuia să dai un test la Centrul Cultural Britanic și un eseu, care se corectau, după care se spunea care sunt cei invitați la Londra, la selecția finală. Cele 22 de persoane, care au fost invitate în selecția finală, au mers pe cheltuiala Oxford. În final au rămas 6, între care un mexican, care locuiește în Abu Dhabi, un englez, un olandez și cetățean din Dubai”, a mai spus Cuibus.
În faza de selecție finală, a mai fost acceptat un elev român, dar acesta a picat în cele din urmă.
Oxford mai studiază, în anul trei, un elev de la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, școală situată în top 3 la nivel național.
25 Comentarii
Ma intriga faptul ca interviul este dat de tata si nu de fiu, cum mi se pare normal. Sau poate sunt meritele tatalui, asa se explica....
Nu cred ca dupa asemenea informatii poti sa suspectezi si englezii de coruptie...asta e paranoia in plina floare.
rusine sa va fie.va intrebati dc merrgem in jos. datorita voua.toti plecati si dupa aceea va puneti intrebari.dc?pentru noi romanii sunteti an nimic atata timp cat rezolvati problemele altora.mie mila de voi
de ce ar ramane in tara asta mizerabila,sa nu-i aprecieze nimeni valoarea, sa-si bata joc de munca lui?
a facut cea mai buna alegere.felicitari!!!
LONDRA nu este Romania,acolo exista alte reguli,putea sa fiea fata lui Basescu sau a lui Boc,acolo nu ajungi asa usor,sunt cu 2000 de ani in fata noastra,bravo acestui tanar,felicitari familiei,daca ajunge acolo si are rezultate bune,face bine imagini jalnice pe care o avem in lume,numai la noi se tine cont de pile si relati,acolo toti trebuie sa respecte… Citeste mai departe
Plictisitoare aceste stiri ,oare cat la costat pe nelson sa-si repare "leptopu" ???
Felicitari Mihnea!
Daaa, felicitari lui Mihnea, dar mai ales familiei! Pardon, "famiGliei"...
Sa fim seriosi, cand am deschis stirea am facut-o tocmai ca sa vad "fiul CUI" este acest merituos elev. Si, nicio surpriza! Este fiul lui...
Poi domnilor, cu un tata intr-o asemenea pozitie, nu este greu de "obtinut" un asemenea "CV".
Vad zeci de premii pe linie… Citeste mai departe
Comentariul este ceausist ca și domnul care comentează. ..Dacă acest tânăr a ajuns în fata unei comisii de la oxford în fata altor 1400 si cei de la oxford au zis da ...Atunci nu cred ca cea ce comentați are vreo relevanță
O tara plina de excroci care isi baga copii in strainatate tot pe pile si relatii.HUO!
Ti-ai ales bine numele fictiv. Probabil ai acelasi grad de inteligenta ca si Ceausescu . In concluzie cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa mergi la CIZMARIE.!
In fiecare an zeci de elevi valorosi ajung la universitati din intreaga lume.
Gasesti cu greu o universitate in Europa sau SUA unde sa nu fie sau sa fi fost studenti din Romania.
Clujul ramane un loc de unde zeci de elevi pleaca la Universitati de prestigiu.
Felicitari acestui tanar!
In aceeasi masura, felicitari oricarui tanar ambitios… Citeste mai departe
Nu vreau sa calomniez, bravo lui, dar am o dilema: in Cluj si nu numai, sunt multi copii destepti, silitori si cu rezultate remarcabile la invatatura. Oare cu un astfel de elev, tatal muncitor si mama femeie de srviciu, aveau posibilitati materiale sa-si trimita copilul la examen in Anglia si, mai ales, sa-i plateasca scolarizarea (masa de seară costă… Citeste mai departe
Poate au făcut un efort prea mare ...Și au reușit domnule "eu"
Partea proasta e ca acest baiat nu se va mai intoarce in Romania. Si o fi tatal cu posibilitati si ar fi putut probabil sa-l introduca peste tot, dar uite cum se duce si copilul asta pe alte meleaguri care pretuiesc oamenii destepti.
Deci draga Eu, locul acestui copil nu e in UBB sau alte Univ de Cluj.
Stimate "eu", fierbi de "manie proletara", amice! Vezi ca oranduirea aia care ti-e asa de draga a disparut. Sau cel putin asa credem.... Daca Mihnea avea parinti cu posibilitati mai modeste, cu siguranta primea o bursa-full, sau probabil gasea un sponsor. Da' n-ai tu de unde sa stii de-astea. Nu erau pe vremea lu' ceasca.
Nu IPJ Cluj ca ISJ Cluj domnule redactor.
http://www.ziardecluj.ro/olimpic-clujean-acceptat-la-prestigioasa-universitate-oxford-cine-este-si-de-ce-ales-sa-studieze-strainatate
Sa tot auzim asemenea stiri! Bravo, Mihnea, suntem mandri de tine!