Miercuri 9 Octombrie

Un elev din Cluj a câstigat medalia de aur pentru o invenție senzațională. Bogdan Bora are doar 15 ani și este elev abia în clasa IX a la Racoviță- FOTO


Bogdan Bora, elev de Clasa a IX-a de la Colegiul National „Emil Racovița”, câștigă Medalia de Aur la ISIF'24 cu o Stație electromagnetică avansată 


Bogdan Bora, un elev talentat de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Emil Racovița” din Cluj-Napoca, a obținut Medalia de Aur la Târgul Internațional de Invenții (ISIF'24) desfășurat în Turcia. Îndrumat de profesorul Gabriel Teodorescu, Bogdan a impresionat juriul internațional cu invenția sa, o stație electromagnetică avansată destinată prelucrării datelor prin tehnici matematice sofisticate. La acest eveniment prestigios, care a reunit peste 4.000 de invenții din 56 de țări, Bogdan s-a remarcat pentru capacitatea sa de a gestiona informații complexe și de a contribui la înțelegerea fenomenelor electromagnetice. Succesul său nu doar că aduce mândrie României, dar subliniază și importanța sprijinirii tinerelor talente în domeniul științei și tehnologiei. Invenția sa a atras atenția investitorilor și experților, poziționându-l pe Bogdan ca un viitor lider în inovația tehnologică.

Bogdan Bora, un elev de clasa a IX-a de la Colegiul National “Emil Racovita”, din Cluj-Napoca, îndrumat de domnul profesor Gabriel Teodorescu a reprezentat Romania la cea de-a IX-a ediție a Târgului Internațional de Invenții (ISIF'24) din Turcia, unde a obținut Medalia de Aur pentru invenția sa inovatoare—o stație electromagnetică avansată pentru prelucrarea datelor folosind modele de matematica. Târgul, având parteneri precum IFIA, WIPO si ministrul de cercetare si inovare turcesc, în Adana, Turcia, este recunoscut drept cel mai mare festival de inovație din lume, atrăgând peste 4.000 de invenții din 56 de țări. Dispozitivul lui Bogdan, care prelucrează date pe baza unui model Gaussian din Danemarca, s-a remarcat în competiție, demonstrând talentul său excepțional pe scena globală.

Invenția lui Bogdan a impresionat juriul internațional în timpul procesului intens de evaluare. Stația sa electromagnetică este concepută pentru a revoluționa prelucrarea datelor si a ajuta la înțelegerea fenomenelor electromagnetice din atmosfera, gestionând eficient cantități mari de informații și modelându-le prin tehnici matematice avansate. Această tehnologie de vârf, dezvoltată de un tânăr inventator, exemplifică potențialul de inovație revoluționar din rândul noii generații de oameni de știință.

ISIF'24, găzduit de TEKNOFEST și organizat de Oficiul Turc pentru Brevete și Mărci (TURKPATENT), a reunit atât inventatori locali, cât și internaționali. Târgul servește ca o platformă esențială pentru inventatori de a se conecta cu antreprenori și investitori. Realizarea lui Bogdan la acest eveniment de prestigiu nu doar că aduce mândrie României, dar subliniază și importanța susținerii tinerelor talente în comunitățile globale de știință și tehnologie.

Pe lângă medalia sa de aur, invenția lui Bogdan a atras atenția semnificativă din partea investitorilor și experților în tehnologie la eveniment, care a inclus ateliere, sesiuni de mentorat și o "Demo Day" unde proiectele selectate au fost prezentate potențialilor susținători. Realizarea sa remarcabilă îl poziționează pe Bogdan ca un lider viitor în inovația tehnologică, iar lumea așteaptă cu nerăbdare contribuțiile sale viitoare în știință și industrie.


 

Comentarii Facebook