Sambata 5 Octombrie

Un fost deputat de Cluj ține un „jurnal de îmbăiere” și încurajează Primăria să le redea clujenilor accesul la râu: „Clujul ar fi mult mai trăibil”


Adrian Dohotaru, fost deputat de Cluj și unul dintre cei mai cunoscuți activiști civici din Cluj-Napoca, continuă să le atragă autorităților atenția asupra importanței accesului la ape pentru locuitorii orașului. 

Fostul deputat își documentează experiențele turistice într-un „jurnal de îmbăiere” și subliniază beneficiile multiple ale unei legături mai strânse între clujeni și Someș.

„Țin ceva poate impropriu denumit 'jurnal de îmbăiere', dar care ajunge uneori la zeci de mii de cititori. 

Părțile de relaționare mai intimă cu apa, de imersiune corporală și sufletească nu le prea pun pe Facebook, e mai ușor să vorbim despre schimbări urbanistice sau de mobilitate, ori de dorințe de mai bine, chiar dacă motivația primară e una terapeutică, de a mă înconjura în gând și-n corp de ape. 

oi.jpg

În fond, venim din apă, peste jumătate din corpul nostru e apă, planeta noastră e impropriu denumită Pământ, cand ar trebui să fie Apă, că e mai mult ocean decât pământ. Nu cer(em) marea cu sarea, ce spunem aici e fezabil în următorul deceniu și Clujul ar fi mult mai trăibil, mai ales într-un context de canicule vara cu temperaturi care vor depăși din ce în ce mai des 35 de grade!”, a relatat Adrian Dohotaru, fost membru USR, cu un mandat de deputat la activ, unul dintre cei mai cunoscuți activiști civici din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook