Vineri 22 Noiembrie

Un grup maghiar din Cluj-Napoca acordă premii pentru Intoleranță. Cine sunt ”câștigătorii”

 

Grupul de inițiativă ”Musai-muszaj” a lansat premiile pentru intoleranță CKK (Cluj-Kolozsvár-Klausenburg).

 

Premiile CKK pentru Intoleranță se decernează lunar, fiind două categorii: cea mai intolerantă instituție și cea mai intolerantă persoană.

 

Nominalizații lunii februarie sunt:

 

Categoria persoană juridică

 

1. CFR, Regionala Cluj, pentru placheta amplasată în gara Cluj-Napoca, cu numele șefilor de gară. Între 1870 și 1945 nu a fost trecut niciun nume, iar reprezentanții grupului cred că se încearcă să se ascundă realitatea istorică. ”CFR nu se va deranja să completeze lista. Altminteri, această plachetă revoltătoare pentru noi, care pur și simplu neagă trecutul maghiar al Clujului, nu ar fi fost montată”, notează kolozsvaros.ro.

 

Din Publicația Căile Ferate Austro-Ungare ar rezulta că primul șef de stație în Cluj-Napoca a fost cel mai probabil Virányi István, care a îndeplinit această funcție aproape zece ani. Fiecare pagină a publicației Căile Ferate Austro-Ungare a fost notată cu o dată (de fapt cu un an) astfel este foarte ușor de stabilit, în ce an cine au fost angajații companiei la nivelul diferitelor localități. În 1875 alături de Virányi István au mai lucrat în administrația Căilor Ferate Maghiare de la Cluj și Donhoffer Károly, Fastenberger Adolf, König Károly, Szuchofsky Richárd și Csákváry Lajos:

 

2. Publicația NapocaNews, pentru întreaga operă.

 

Categoria persoană fizică

 

1.  Dan Rodescu, pentru comentariul la pe articolul Anarhiștii clujeni mâzgălesc graffiti pe acoperișuri,  “Anarhistii astia sunt extremisti ce se strang prin barurile unguresti din centrul Clujului si vor sa puna la cale o revolutie care sa duca orasul in haos si sa rupa Ardealul de Romania, fac petreceri private unde racoleaza tineri, in special dintre minoritati si ii indoctrineaza cu Marx, Engels, Proudhom, Bakunin, Kropotkin, Emma Goldman si alti scriitori nebuni din secolul XIX. Au si o fituica anarho-comunista ce se cheama Creiereala si care se imparte prin barurile unguresti.”

 

2. Claudia Anastase, pentru contribuția adusă la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca 11.02.2015, “Deci dacă nu vă plăcea ce făcea domnul Funar într-o anume perioadă, renunțați la ideea nenumăratelor procese“.

Comentarii Facebook