Duminica 8 Septembrie

Un IT-ist din Cluj a făcut o aplicație care îți arată LIVE unde e autobuzul tău! „Unde mi-i busul?”, e complet gratuită și așteaptă să o testați


Aplicația Busify, dezvoltată de către un IT-ist in Cluj, îți arată în timp real autobuzul CTP pe care îl aștepți. Pe lângă caracteristicile avantajoase, aceasta este publică, gratuită și fără reclame.

Hartă live, orare, destinații și inițiativa gândită de programator denumită ,,Unde mi-i busu" sunt câteva dintre opțiunile pe care le pune la dispoziție aplicația, care este foarte folositoare în căutarea și așteptarea mijloacelor de transport.

Aceasta este momentan funcțională doar ca și aplicație web, însă în viitor IT-istul dorește să o lanseze și pe sistemele de operare iOS și Android.

,,Acum aproximativ un an am lansat aplicația Busify, un proiect personal care permite utilizatorilor din Cluj să urmărească ușor și rapid mijloacele de transport în comun CTP. La început, întreaga platformă se baza pe o aplicație iOS și o variantă web foarte sumară.

Sunt mândru să anunț că am decis să rescriu întreaga platformă de la zero și, în linii mari, este pregătită și disponibilă pe busify.ro ! Deși momentan este o aplicație web, doresc să lansez în viitor aplicații atât pe iOS, cât și pe Android asemănătoare cu website-ul.

Noua platformă include toate beneficiile din aplicația originală precum:

  • Harta live - obiectul central al Busify, prin care se poate urmări ușor locația vehiculelor și traseul lor
  • Orare - orele liniilor sunt up to date mereu și dispuse prin intermediul unui sistem unic care le împarte în 3 tab-uri (luni-vineri, sâmbătă și duminică) iar tab-ul corespunzător zilei curente se deschide primul
  • Destinații - ghidul urban care oferă cel mai rapid traseu, pas cu pas, pentru a ajunge la locația dorită
  • Inițiativa "Unde mi-i busu?" - disponibilă în unele stații, acest project constă în amplasarea unor coduri QR în incinta acestora, iar prin scanarea lor utilizatorii pot vedea rapid locația liniei de transport așteptate și a liniilor adiacente (de ex. 43 va afișa 43, 43B și 43P)

Platforma este publică și complet gratuită, fără reclame, fiind un proiect personal în urma căruia să pot face rost de experiență în programare și business.

Mi-ar plăcea să o încercați, să îmi spuneți ce părere aveți, ce pot adăuga sau schimba și, dacă vă place, vă aștept pe noul Busify!" a anunțat IT-istul.


Comentarii Facebook