Un oraș din afara României are parcul central numit ”Micul Cluj”. Unde se află orașul și de ce i s-a dat acest nume FOTO


Superbul parc este un simbol al legăturilor culturale, educaționale și sportive între Cluj-Napoca și un oraș înfrățit

În orașul Ungheni din Republica Moldova, Parcul Central a fost redenumit „Micul Cluj” în anul 2020, ca un semn de apreciere față de Cluj-Napoca, orașul înfrățit din România. Această colaborare simbolică a fost concretizată prin investiții semnificative din partea municipiului Cluj-Napoca, care a sprijinit dezvoltarea unor facilități moderne în parc.

Proiectele realizate în parc includ un „Orășel al copiilor” și un teatru de vară, finanțate cu peste 1 milion de RON din bugetul municipiului Cluj-Napoca. Aceste investiții au avut scopul de a transforma parcul într-un spațiu recreativ atractiv pentru locuitorii din Ungheni. Parcul a devenit astfel un loc popular pentru activități culturale, sportive și recreative​.

În cadrul modernizărilor recente, parcul a inaugurat și primul skatepark din afara Chișinăului, întins pe o suprafață de 800 metri pătrați. Acest spațiu va găzdui competiții de skateboard și va deveni un punct de atracție pentru tinerii din oraș​.

Așadar, ”Micul Cluj” nu este doar un parc de relaxare, ci un simbol al colaborării dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului și al prieteniei dintre cele două orașe. 

micul cluj.jpg

micul cluj1.jpg

micul cluj4.jpg

micul cluj3.jpg


Comentarii Facebook