Duminica 8 Septembrie

Un polițist din Cluj, reținut pentru luare de mită! Ar fi luat 12.000 de euro ca să-l scape pe un șofer de un dosar penal


Un agent de poliție din Cluj a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la trafic de influență.

Perde Emanuel, polițist în cadrul Secției regionale de poliție transporturi Cluj, ar fi încasat de la o persoană 1.000 de euro pentru a-l scăpa  de un dosar penal, folosindu-se de un proces-verbal de constatare a contravențiilor necompletat.

,,La data de 05 iunie 2024, inculpatul Perde Emanuel, în calitatea menționată mai sus, ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravențiilor, necompletat, cunoscând că scopul remiterii acestui document este aparenta rezolvare de către persoana respectivă a situației juridice a celor depistați conducând sub influența alcoolului, astfel încât aceștia să nu mai răspundă pentru fapta săvârșită.”, transmite DNA. 

Anterior, în luna februarie a anului 2023, persoana respectivă ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului suma de 12.000 euro pentru a-i rezolva problema dosarului penal, în sensul înlăturării și distrugerii actelor care atestau consumul de alcool și al recuperării permisului de conducere.

Pentru a crea aparența că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obținut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancționat doar pentru depășirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe mențiunile cu privire la conducerea sub influența alcoolului.

Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influența alcoolului.

La data de 06 iunie 2024, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook