Duminica 8 Septembrie

Un profesor de la USAMV Cluj acuză că i se pun „bețe în roate” din cauza opțiunilor sale electorale la funcția de rector: „Pierd studenții”


Un profesor de la USAMV Cluj susține că conducerea i-ar sabota activitatea din cauza „opțiunilor electorale” pe care le-a avut la precedentele alegeri pentru funcția de rector. 

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Andrei Daniel Mihalca a detaliat o situație specifică în care i-ar fi fost respinsă propunerea de a introduce un curs facultativ pentru studenți.

„Urmează o postare lungă, care arată o stare de fapt în USAMV Cluj-Napoca. Am prevăzut asta. Mi se pun tot mai multe bețe în roate, să spunem că fără legătură cu opțiunile mele electorale de la precedentele alegeri pentru funcția de rector. Am decis să nu mai tac și să înghit în sec și să ies public. Astăzi, povestea 1. Vor urma și altele.

Fiind Specialist European și Președinte al European College of Zoological Medicine, mi-am propus să înființez la USAMV un curs facultativ pentru studenți, pe tema Medicina animalelor sălabatice și Medicina Conservării. Aveam două opțiuni. Să îl încadrez în curicula Facultății de Medicină Veterinară (și cursul să fie ținut de trei ori pe săptămână, o dată în română, o dată în engleză și o dată în franceză) sau la Departamentul de Competențe Transversale (cu un singur curs pe săptămână, în limba engleză). 

Din motive logistice și până la urmă financiare, varianta pe care am discutat-o și cu conducerea facultății și cu cea a Departamentului de Competențe Transversale a fost cea din urmă. Având în vedere că eu, din motive legale, nu pot să am ore în sistem "plata cu ora", nu aveam aici niciun interes financiar. 

Aș fi ținut cursul voluntar. Ieri, colegii sau colegele din Departamentul cu pricina, au decis să nu aprobe acest curs. Le mulțumesc (ironic) că m-au scutit de o muncă în plus. Singurii care pierd, sunt studenții. Mi s-a sugerat să refac cererea peste un an. Mulțumesc, nu. Îl voi face probabil la o altă instituție, din străinătate. Pentru studenții lor”, a transmis profesorul Andrei Daniel Mihalca, pe o rețea de socializare. 

Comentarii Facebook