Un proprietar de restaurant din Cluj, disperat că nu găseşte oameni dornici să muncească: „Nu e nevoie de experiență, ci de voință”
Un proprietar de restaurant din Cluj se află într-o situație de-a dreptul disperată, după ce și-a deschis un pub într-o locație nouă din municipiul Cluj-Napoca.
Patronul nu găsește oameni dornici să muncească, spune el, nimeni nu vrea să lucreze în HoReCa. În plus, bărbatul nu solitică nici măcar experiență în domeniu, ci doar voință din partea doritorilor.
Nu vrea nimeni să muncească, o fi de vină domeniul HoReCa?
Situația antreprenorului a fost relatată pe Facebook de un cunoscut actor clujean: „Când vrei sa faci bine și nu ai cu cine...Prietenul meu drag, omul care face niște paste atât de bune încât vin italienii la Cluj să le încerce, iar eu confirm că așa ceva nu am mancat niciodată, așadar, el s-a mutat cu restaurantul într-o locație nou nouță din oraș, unde totul e superb de...gol. Bucătăria proaspăt despachetată și neatinsă, terasa superbă, restaurantul cochet și...gol. Pentru că nu găsește oameni care vor sa lucreze. Nu e nevoie de experiență, ci de voință. Pentru bucătărie, pentru restaurant, bucătar, ajutor de bucătar, chelner, ospătar sau ajutor”, a transmis acesta pe pagina sa de Facebook.
89 Comentarii
Dar de platit plateste ?
Mai bine se face verificator de gaz in locuinte. Pe 1 minut de plimbat detectorul de gaz langa teava si aragaz se castiga vreo 100 lei.
Nu cred ca-i vina lui sau ca sunt prea lenesi altii.
Dar cum fmm sa lucrezi in horeca dupa 2 ani de pandemie?
2 săptămâni tii deschis, 2 nu.
Nevoile sunt constante.
Daca nu gaseste angajati pe 3000-6000 eli sa angajeze consultant bucatar pe 11000-14000lei la 2-4 ore pe zi, seara si sa faca cu rezervare ca la un maestru si promovare. Lipsa promovarii bucatarilor cu renume si doa cautarea unui simplu angajat inseamna "chinezarie" ieftina indiferent de renume. Localismul invinge brandul. Pestele de la cap se impute!
Prima grija a "badronului" e sa-si scoata investitia intr-un an indiferent cat a investit - de acolo și adaosul imens, masina cat mai bengoasa sa topeasca tva ul datorat la stat - vrea facturi la finalul lunii pe chestii care nu s-au livrat inca sa nu cumva sa dea 1 leu la stat, sa-ti fidelizezi angajatii si sa le dai niste bani de sarbatori nici vorba,… Citeste mai departe
@jigubigule: f bun comentariul .. astept reactia retardului xxx :))))
A mincat cineva paste de la bucataria domnului? Vinde pe Glovo parca. Nu vine nici catelul italianului sa manince pastele lui. Am gustat bolognese, aveau gust de prafuri, pareau putine si le-am cintarit, surpriza, era mai mic gramajul decit scria pe aplicatie. Nu mai faceti reclama tuturor ‘bucatarilor’ de apartament ca am mai incercat de la unii/unele… Citeste mai departe
@Aloe: cred ca ai comandat de la kaufland. eu le am testat si sunt cele mai bune paste din cluj.
@xxx: mustaciosule tu esti mah? Iti lauzi marfa?
@Haha: nu ai vazut cate comentarii are cacanarul in care ataca pe oricine e impotriva asa zisului pretins chef de paste .. kakat pe bat
Nu gaseste omu sclavi pe plantatie, ia pune nevasta si copilu la treaba, fratele soacra etc. Asta in timp ce tu te dai mare patron, sa ne spui cum merge treaba daca e fericit angajatul din familie
Interesant ca nu zice nimic de salar... Oare sa fie adevăratul motiv?
Câtă ură în comentarii...mă întreb câți au luat contact direct cu omu și cu ce oferă...
Toti de aici din comentarii sunteti vai mortii vostri. Nu ati avut in viata voastra un business si un angajat si comentati aiurea. Aveti impresia ca patronii de restaraunte fac bani de se caca pe ei de o ard toata ziua prin vacante si cauta oameni sa-i sclavageasca pe salariul minim pe economie ca sa se imbogateasca ei. Nu stiu cine v-a bagat *****urile… Citeste mai departe
@xxx: I-auzi, daca nu ai marja de profit buna si vii cu bani de acasa, ce ar fi sa nu-ti faci restaurant? Restu' sunt povesti lacrimogene scrise de patroni ratati care nu stiu cum sa faca un business sa mearga!
@xxx: pai... Ce masini conduc prorprietarii de restaurante? Cele mai renumite.... Seamana cu ceea ce conducem noi, angajatii care nu ii gaseste.
@ttt: astept sa ne prezinti restaurantul tau de succes
Da ia-l pe Bob acolo ca si asa nu face prea multe, deja sunteti 2. Mai chemi pe cineva din familie si asa incepeti. Nu sa vreti sclavi cu minimu pe economie si sa va mirati ca nu vine lumea.
Da lucra tu ma ptyzdă mustacios pe 15 milione sa vedem iti ajunge sa iti cumperi produsele pt ingrijirea mustatii de pe siteu ala de hipsteri?
Da'cu clientii ce au? Astia nu pot sa serveasca si sa spele trei vase?
No, iara' Bob Frumuselu'?!? Asta se crede vreo vedeta, dupa "succesul" cu interpretarea lu' Haurentiu...
"SaMa***"... "face niște paste atât de bune încât vin italienii la Cluj să le încerce"
AUTOSERVIRE
Câștig 5000 lei net acolo :)
Un imbecil cu aere de superioritate dar când vorbești cu el față în față zici că-i ultimu' bișnițar cu vrăjeală ieftină.
Dacă dai minimu' pe economie și ești și arogant și prost pe deasupra să nu te aștepți să se bată potențialii angajați pe locurile alea.
Lăbarule.
In primul rand domnul antreprenor ar trebuii sa ii ceara socoteala primarului care prin echipa lui de PR a distrus orasul, prin publicitatea falsa, departe de adevar cu orasul de 7 stele, cu metroaie si trlegondole care strabat orasul de un capat la celalalt...asa a ajuns un langos 15 lei :))) la polus si in parcul central (un kakat de aluat congelat,… Citeste mai departe
@alooo:
Iar ragai ineptii?
Multa _|_
@Daca nu ai plăti 1500 de lei salar ai avea mai multi oamenii dornici de munca domnul se crede sef de plantație de sclavii : nici 2500 net nu ofera si se plange...ce poate face un tanar cu 2500 lei in cluj?
@Jet: isi poate acumula datorii doar.
@Jet: poate sa-si plateasca ratele...
Omul stie sa faca paste, NU business !!!
Cand pui de un business, iei in considerare toate aspectele. Sa pui restaurantul pe roate si apoi sa descoperi ca nu esti capabil sa atragi si angajati, inseamna sa faci un plan ineficient. E ca si cand ar constata ca trebuie sa vanda portia de paste cu 700 lei si nu are clienti. Si...in buna traditie romaneasca...de… Citeste mai departe
@Radu: uite un om destept cu viziune! Adevarat, patronii au deschis localul dar romanii nu prea sunt dedicati afacerii asa cum fac italienii sau spaniolii, deschid primii si inchid ultimii si muncesc cel mai mult! La noi angajeaza cateva persoane cu salariu cat mai mic iar multi patroni trag de ei cat pot in timp ce ei se dau mari prin cluburi! Au patronii… Citeste mai departe
@Ion de la tara: Asta explica faptul de ce majoritatea chelnerilor si chelneritelor habar n-au cum sa se comporte cu clientii. De obicei sunt impertinenti, plictisiti, aroganti etc. Nici bani, da' nici performanta...
@Radu: tu cate restaurante ai?
ospatarii de cariera sunt scumpi, de bucatari nu mai zic, cu studenti poti sa faci treaba intro locatie modesta, la restaurante mari , cu multe stele , trebuie sa lucrezi cu ospatari profesionisti, altfel pierzi clientii
Mergeam azi cu bicicleta pe bulevard, spre o piesă de teatru cu bob în rolul principal, ascultând la căști o piesă clasică cu lupău. Exact ca la noi!
Fac pariu ca ii oferă 2000-2500 în mana , minimum pe cartea de munca ! Baga câte 12 ore și un weekend/ doua ! Foarte bine ca nu își găsește! Sa ofere salarii pe măsură! Da-i în Slobozia ca fac destul profit ! Desigur ....patronii se plâng ca nu fac profit
@Bula : Stii tu, nu? Cate restaurante ai?
@Bula : De ce nu iti deschizi tu restaurant si sa dai 2000E salariu la angajati? Toti sunteti experti in plm de retardati. Dupa daca va cere 100 lei pe o portie de paste din care la final ramane cu 10% profit, o sa spuneti ca is scumpe si ca va jacmaneste.
@xxx: Sa fiu în pas cu numele dumneavoastră ( un nume ,,xxx" care de la inceput arata un complex de nesiguranță și de patron frustrat) un angajat nu poate sa lucreze pe stomacul gol PUNCT.
Dacă experienta dumneavoastră de patron va spune alt ceva, ma înclin cu respect.
În școală profesionala am învățat de termenul ,,cerere și oferta"
Acest… Citeste mai departe
Nu e prost ala,care cere ,ci ala care plateste! Mama prostilor e mereu gravida! Mai e si cu curve, dar o sa par taran,obsedat,etc. (desii nu eu o sa platesc 2-300 ron pt. o cina cu o fata, si pe urma nici nu ai parte de piele! :))) )