Un salvamontist clujean, pe podium, alături de elita salvatorilor montani din Europa


Salvamontistul Răzvan Potîng,  din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj, a fost unul dintre cei patru membri ai echipei Dacia, care a reușit să ocupe locul al treilea din 72 de echipe din șapte țări, în cadrul concursului „Dolomiti Rescue Race”. 

Răzvan Potîng este la cea de a treia participare în prestigioasa competiție, care a constat în parcurgerea de trasee montane de diverse tipuri și folosirea tehnicilor alpine și de salvare montană.

462079488_871659968490105_3039767116831396884_n.jpg

Totodată, salvamontiștii din România au mai fost reprezentați de echipa Carpați, care s-a clasat pe locul 11, echipa Valahia, care s-a clasat pe locul 26 și echipa mixtă, formată din salvatori români și italieni numită Amicizia, s-a clasat pe locul 13. 

În săptămâna ce va urma acestei competiții, salvamontiștii români vor continua să desfășoare diverse activități de pregătire profesională alături de salvatorii montani din Italia, activități cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat între conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări și vor participa de asemenea, la festivitățile ocazionate de aniversare a 70 de ani de activitate a CNSAS – Corpul Național de Salvare Alpină și Speologică Italian. 

Comentarii Facebook