Duminica 22 Decembrie

Un șofer își lăsa mașina acasă ca să nu sufoce Clujul, dar acum s-a răzgândit. Pasagerii fără bilete din transportul public l-au „convins”: Mă satur


Un șofer clujean spune că nu-și va mai lăsa mașina acasă, așa cum recomandă administrația locală, din cauza persoanelor care nu-și cumpără bilete de autobuz și sunt agresive cu ceilalți pasageri. Deși fenomenul se repetă zilnic, nimeni nu pare să ia măsuri pentru a soluționa aceste situații. 

„Numai pe mine mă deranjează persoanele care nu doar că nu își cumpără bilete de autobuz dar au ajuns și să te agreseze pe mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca? Recent s-au scos liniile 5 și 8 din Cluj-Napoca, lucru care mă scoate din minți deoarece liniile m41 și m41l (Apahida) cu care circul eu sunt supraaglomerate (erau foarte aglomerate și înainte). 

Problema este la rromi care urcă pe traseu, mereu cate 7, 8, 12, 13 (pe numărate) persoane, cu cărucioare, cu saci de peturi, cu gunoaie după ei care nu doar că nu își cumpără bilete dar au ajuns și să-i agreseze pe unii oameni din autobuz. Zilele trecute am întâlnit acest fenomen, au urcat 4 adulți cu 2 copii, cu cărucioare în care aveau saci plini cu peturi urât mirositoare din care se scurgeau încă lichide precum bere s.a., cu manele pe telefoane la maxim, și care au gonit, efectiv, două persoane în vârstă care stăteau în picioare în zona centrală a autobuzului, unde de regulă este locul destinat persoanelor în scaun cu rotile/ cărucioare de bebe. În scurt timp au început să se certe, să se scuipe între ei, să se bată și să se alerge printre noi. Nimeni, nimic. 

Am intervenit eu, fiind mai tupeist din fire, dar m-am trezit singur, ceilalți călători, și ei vizibil deranjați, se făceau că ninge. Eu plătesc zilnic 20 de lei (7 pe m41+3 pe linia de oraș) pe zi ca sa folosesc transportul în comun pentru că nu vreau să sufoc și mai tare Clujul cu mașina mea (deși am mașină și mă tem va voi incepe să o folosesc pentru că m-am săturat să mi se întoarcă mațele de la mirosurile și gesturile făcute de alții într-un autobuz cu alte 80 de persoane). Ca sa nu mai zic că aerul condiționat e, așa...inexistent. Ăsta sa fie transportul din Orașul de 5 stele, "Capitala la chirii" s.a.m.d.? Ce să putem face, pentru că eu încep să mă satur de aceste situații neplăcute”, a scris clujeanul pe o rețea de socializare

Indiferent că vrem să vedem sau nu, „elefantul” din cameră, și Pata Rât reprezintă Clujul, inclusiv comunitățile de rromi care trăiesc acolo. Autoritățile nu recunosc că Pata Rât s-a format în jurul industriei deşeurilor, o colectare selectivă a acestora și o mai bună gestionare a centrelor pentru deșeuri ar fi prevenit ceea ce se întâmplă astăzi în Apahida. Sunt oameni care trăiesc în condiţii mizere, și din păcate, în percepţia clujenilor, mizeria gropii de gunoi s-a imprimat şi asupra locuitorilor ei.

o.jpeg

Comentarii Facebook