Duminica 22 Decembrie

Un student al UMF Cluj a fost exmatriculat după ce a fraudat un examen. Acum cere despăgubiri de 1 miliard de euro pentru discriminare


Belghin Abdul-Cair a făcut o pasiune din faptul de a hărţui în instanţă instituţia prestigioasă de învăţământ din Cluj-Napoca. Acesta a dat în judecată UMF Cluj de nu mai puțin de 24 de ori în ultimii trei ani, iar o parte dintre procese încă se mai judecă. 

Belghin Abdul-Cair, un fost student al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca (UMF) cere de data aceasta aproape un miliard de euro despăgubiri instituţiei de învăţământ clujene după ce acesta a fost exmatriculat pentru fraudă și ulterior, afirmă acesta, nu a mai fost lăsat să candideze la examenul de admitere, scrie actualdecluj.ro.

Studentul cere despăgubiri pe motiv de discriminare

Fostul student care a chemat universitatea clujeană în judecată, cerând despăgubiri de nu mai puțin de 900 de milioane de euro după ce acesta spune că a fost respins de comisia de admitere la universitate, anul trecut, pe motiv că dosarul i-ar fi fost incomplet și în plus nu este cetățean român.

Belghin Abdul-Cair se consideră discriminat pe bază de naționalitate, căci admitere la UMF pot cere doar cetățenii Uniunii Europene, ai Confederației Elvețiene și ai Europei de Est.

Acuzaţia fostului student nu are temei deoarece UMF Cluj are locuri la admitere aprobate de Ministerul Educaţiei atât pentru cetăţeni europeni, cât şi pentru cetăţeni non-europeni, chiar dacă cele mai multe locuri sunt pentru cetăţenii UE. Pe de altă parte, faptul că el însuşi a fost student al instituţiei de învăţământ din Cluj-Napoca la un moment dat e o dovadă în plus că UMF Cluj nu l-a discriminat. 

Acesta a fost exmatriculat de 3 ori de UMF

În instanță UMF a arătat că reclamantul a fost student al Facultății de Medicină, iar în anul VI a fost exmatriculat prin Decizia numărul 496 din 6 iulie 2017 pentru fraudarea unui examen. Reclamantul nu a mai putut fi sancționat cu trecerea în an complementar, respectiv cu repetarea anului, deoarece pe durata studiilor un student poate fi înmatriculat în an complementar de cel mult trei ori, iar reclamantul a epuizat cele trei posibilități, astfel că a pierdut calitatea de student al universității odată cu emiterea deciziei de exmatriculare.

Reclamantul a trimis dosarul de candidatură pentru anul universitar 2020 – 2021, înscrierea fiind efectuată on-line și a primit confirmarea de primire în  3 septembrie. După câteva zile universitatea i-a comunicat reclamantului faptul că dosarul este incomplet și că termenul de depunere a dosarelor a expirat, iar în 10 septembrie reclamantul a transmis prin e-mail către universitate foaia matricolă, întrebând dacă i s-a încălcat dreptul de a se înscrie la facultate.

UMF a arătat că înscrierea la studii este condiționată de respectarea prevederilor legale privind criteriile minime necesare pentru urmarea unor studii universitare și face trimitere la dispozițiile regulamentului referitoare la evaluarea performanțelor candidaților în vederea admiterii la studii. 

Comentarii Facebook