Un tânăr de 20 de ani s-a dat drept medic și a păcălit o clujeancă prin metoda ,,accidentul”. Un apel telefonic a lăsat-o fără zeci de mii de lei


Un tânăr de 20 de ani din Constanța a fost reținut după ce a înșelat o clujeancă. A mințit-o că e medic și a lasat-o fără zeci de mii de lei. 

Falsul medic a apelat-o menționând că fiica acesteia a fost implicată într-un accident grav și are nevoie de o sumă mare de bani pentru a fi transportată cu elicopterul de la Cluj la București.

,,În fapt, la data de 9 august a.c., o persoană necunoscută, pretinzându-se medic, a contactat telefonic o femeie din Gherla și a indus-o în eroare, susținând că fiica sa a fost victima unui grav accident rutier.

Persoana respectivă i-ar fi solicitat bani pentru a o transfera cu elicopterul pe fiica acesteia de la Cluj la un spital din București. Persoana vătămată a predat suma de 1.750 euro și 29.400 lei unui individ necunoscut care s-a prezentat la domiciliul ei”, transmite IPJ Cluj. .

Tânărul din Medgidia a fost găsit în Timișoara pe 2 septembrie. Avea asupra sa două telefoane mobile utilizate în săvârșirea infracțiunii și suma de 6.000 de euro într-un apartament închiriat.

Magistrații au decis ca tânărul să fie reținut preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, i-au fost confiscati banii, 2 telefoane mobile și un smartwatch.


Comentarii Facebook