Vineri 18 Octombrie

Un urs a făcut prăpăd într-o localitate din Cluj! Mai multe animale, sfâșiate de fiară: ,,În scurt timp ne așteptăm să intre în sat” - FOTO


Un urs a dat atacul în localitatea Pâglișa din comuna Dăbâca. Două vițele au fost sfâșiate de fiară, la începutul săptămânii.

Concret, atacul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, urs intrând pe pășunea unde se aflau animalele, deși aceasta era protejată cu gard electric.

În apropiere au fost găsite urme și excremente de urs, proprietarul anunțat autoritățile de atac. Paguba se ridică la 10.000 de lei, potrivit gherlainfo.ro.

Localnicii se tem că animalele ar putea să îi atace și pe ei.

 „În ritmul acesta, în scurt timp ne așteptăm să intre în sat. Vor fi tot mai flămânzi și vor ajunge la case”, a transmis un fermier din Pâglișa.

Screenshot 2024-10-17 103513.png

Săptămâna trecută, un alt atac a avut loc într-o localitate învecinată. Atunci ursul a plecat cu 7 oi de la o stână din Cubleșu Someșan.

„Sunt trei urși în zonă. Noi știm că sunt relocați, au fost aduși din alte părți, când a fost pesta porcină. În loc ca fondurile de vânătoare și administratorii, împreună cu autoritățile, să îngroape cadavrele, au adus urși, din zonele unde sunt prea mulți sau unde sunt probleme. Dacă nu era acordul autorităților, nu se întâmpla așa ceva. Alea sunt povești că au coborât urșii de la munte, de foame!”, a explicat un fermier din zonă.

Foto: gherlainfo.ro.


Comentarii Facebook