Un vin alb, produs de o cramă din Cluj a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles


O cramă din Transilvania, situată la nici jumătate de oră de Cluj-Napoca, a participat la Concours Mondial de Bruxelles, unde a câștigat, cu un vin alb, premiul Révélation. 

Crama La Salina este amplasată în imediata apropiere a Salinei Turda, mai exact la aproximativ 100 de metri de aceasta, pe Dealurile Durgău, zonă cu tradiție seculară în viticultură, ce datează din perioada Imperiului Roman, pe vremea când așezarea cunoscută astăzi sub numele de Turda se numea Potaissa.

Crama s-a născut în inima Transilvaniei, într-o zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Terroirul specific Văii Arieșului vine cu amprenta identității sale, transformând vinurile cramei într-o experiență unică, revelatoare. Tocmai de aceea, ele poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole ale zonei, încă de când localitatea purta numele Potaissa.

În acest an, Crama La Salina a participat la Concours Mondial de Bruxelles, unde Issa Chardonnay Barrique a fost numit International White Wine Révélation. De asemenea, crama din Transilvania a reușit să obțină o medalie de aur pentru Issa Nidus Fetească Neagră și o medalie de argint pentru Issa Chardonnay.

Suntem extrem de încântați de această realizare a cramei noastre, deoarece confirmă excelența și dedicarea de care dăm dovadă în producerea vinurilor de calitate. 

Premiul Révélation acordat la Concours Mondial de Bruxelles este unul dintre cele mai prestigioase recunoașteri în domeniul vinului, evidențiind vinuri excepționale care se remarcă prin calitatea lor deosebită și potențialul de a deveni repere în industria vinului.”, au transmis reprezentanții Cramei la Salina. 

Comentarii Facebook