Duminica 22 Decembrie

UPDATE Reacția Lidl/ Supermarketuri din Cluj ÎNCHISE de Protecția Consumatorilor. Vindeau produse din carne expirate - FOTO

UPDATE


Reprezentanții Lidl susțin că legumele și fructele stricate au fost restrase de pe rafturi, iar în ceea ce privește ouăle cu reziduuri de excremente pe ele, aceștia precizează ”nu constituie o problemă din punct de vedere al siguranței alimentului, nu pune în pericol sănătatea consumatorului și nici nu reprezintă o abatere de la normele legale în vigoare aplicabile”, fiind vorba despre ouă provenite de la găini crescute la sol.

Redăm în continuare mesajul complet transmis de reprezentanții Lidl:

Sănătatea și siguranța clienților noștri sunt prioritare pentru noi, de aceea luăm în permanență măsuri pentru a ne asigura că produsele noastre corespund celor mai înalte standarde de siguranță alimentară și avem grijă ca magazinele noastre să respecte toate normele de igienă în vigoare.  Acest lucru este valabil și pentru magazinul nostru din Cluj-Napoca, de pe strada Bună Ziua. 

Mai mult, Prospețime zilnic este promisiunea pe care le-o facem de mai bine de 8 ani românilor care aleg produsele din Piața Lidl. Avem principii clare cu privire la asigurarea prospețimii la raionul de legume și fructe, unul dintre acestea fiind verificarea fructelor și legumelor, în fiecare ora, de către unul dintre colegii noștri, special instruit în acest sens.  De aceea, au fost imediat retrase de la vânzare fructele și legumele care prezentau deficiențe.

În ceea ce privește informația referitoare la ouăle proaspete, atragem atenția că acestea respectă cerințele prevăzute de lege pentru a fi comercializate. Ouăle în discuție provin de la găini crescute la sol. Aceste ouă, raportat la modalitatea specifică de creștere a găinilor, sunt net superioare celor provenite de la găini crescute în sistem intensiv (în baterii). Având în vedere această particularitate, este firesc ca un mic procent din ouăle produse să prezinte pe coajă anumite impurități - având în vedere mediul de creștere a găinilor (la sol, într-un mod cât mai apropiat de mediul natural). Acest aspect nu constituie însă o problemă din punct de vedere al siguranței alimentului, nu pune în pericol sănătatea consumatorului și nici nu reprezintă o abatere de la normele legale în vigoare aplicabile. Oul, în starea lui naturală poate conține pe suprafața lui microorganisme și alte materii. Cu toate acestea, interiorul oului este steril. Coaja din calciu și membranele cu care este învelit la exterior și interior asigură că acesta este și rămâne steril. Ouăle nu se spală dacă sunt depozitate tocmai pentru a nu se distruge acea membrană externă de protecție. Altfel, coaja, care este în mare parte din calciu, devine permeabilă și există pericolul contaminării interiorului. În plus, există un proces de selecție al ouălor la nivel de producător, astfel încât ouăle care prezintă murdărie în afara standardelor de calitate să fie îndepărtate. Menționăm că ouăle care sunt sparte în cofraj sunt îndepărtate imediat cum au fost identificate. 

În ceea ce privește distanțarea socială impusă de contextul actual, subliniem faptul că încă de la apariția primelor cazuri în România, am implementat în magazinele noastre  o serie de măsuri care să prevină răspândirea virusului SARS-COV2 în rândul populației, precum indicatoare pe podea pentru a păstra distanța la casa de marcat, mesaje audio în magazin, montarea unor afișe și a panourilor prin care li se aduc la cunostință clienților normele de distanțare socială impuse prin Ordonanțele Militare. 

În încheiere, accentuăm faptul că siguranța și sănătatea clienților noștri sunt deosebit de importante, dar și că acordăm o atenție sporită atât calității produselor noastre, cât și curățeniei din magazinele noastre”.

---------------------------

Două supermarketuri au fost închise de Comisariatul Regional pentru protecția Consumatorilor Cluj pentru că vindeau produse expirate.

Au fost depistate 45 de kilograme de produse cu data durabilității minimale deșteaptă cu până la 45 de zile (cremwursti, salam, conserve). Au fost găsite alte produse, pulpe de pui, cu ”Modificarea stării termice, care nu aveau nici un element de identificare”.

Pe legume au fost găsite pete de mucegai, fiind improprii consumului uman. Pe ouă au fost găsite excremente de pasăre, penaj și unele erau sparte.

De asemenea, în supermarketurile controlate nu era respectată distanțarea socială. 

Au fost aplicate amenzi de 60.000 de lei, confiscarea a 128,8 kg de produse și oprirea activității până la remedierea problemelor. 

La supermarketul Lidl din Buna Ziua au fost găsite neregulile privind fructele mucegăite și ouăle cu excremente. Produsele din carne expirate au fost găsite la un magazin de lângă autogară.

WhatsApp Image 2020-04-14 at 16.22.32.jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.22.20.jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.22.09.jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.21.55 (2).jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.21.55 (1).jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.21.55.jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.21.54 (1).jpegWhatsApp Image 2020-04-14 at 16.21.54.jpeg


Comentarii Facebook