Miercuri 13 Noiembrie

UPU Cluj consideră că pozele cum dorm angajatele cu capul pe birou sunt ”informații false și denigratoare” - FOTO


Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj, din care face parte și Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) Cluj, consideră că acuzațiile că angajatele dormeau cu capul pe mese și nu muncesc sunt ”informații false și denigratoare”.

Cea care a adus aceste acuzații a prezentat și fotografii, cu haosul de la UPU Cluj, unde un pacient cu probleme cardiace a stat cu orele pentru a fi îngrijit. Între timp, angajatele de la UPU Cluj erau filmate în timp ce dormeau, cu pacienții așteptând tratament. 

În urma apariției articolului ” Pacientă la UPU Cluj, spital Universitar: Asistenta dormea pe masă! Revin după o oră, dormea împreună cu altă asistentă - FOTO", pentru o informare corectă, vă comunicăm următoarele: 

- în data de 21.08.2022,la ora 02:59, s-a prezentat în UPU pacientul K.A.I., în vărstă de 33 de ani, acuzând dureri toracice, greață și vomă. Acesta a fost preluat la triaj încă din momentul sosirii în UPU, fapt ce reiese din înregistrările camerelor de supraveghere aflate în incinta unității. În urma celor relatate de pacient, a valorilor parametrilor vitali la sosire și conform Protocolului Național de Triaj, asistentul de serviciu a introdus pacientul în zona Fast Track, unde i s-a efectuat un EKG pentru a exclude o patologie cardiacă amenințătoare de viață, sugestivă pentru un stop cardiac; 

- pe baza rezultatelor EKG, pacientului i s-a atribuit codul de urgență Verde (Urgent), fără a avea elemente încadrabile pe nivelul Critic sau Resuscitare. În momentul în care s-a eliberat o targă pe sector, pacientul a fost preluat și consultat, administrându-i-se medicația antialgică și antiinflamatoare, având o evoluție favorabilă cu remiterea simptomatologiei. Acest fapt a fost confirmat și de pacient în momentul în care a fost întrebat de medicul de gardă cum se simte  Pacientul a declarat medicului de gardă că s-a prezentat în UPU fiindu-i frică să nu facă infarct, deoarece are “5 generații cu infarct în familie”. Medicul de gardă i-a explicat că aceasta nu reprezintă o condiție obligatorie să facă infarct. Pe timpul dialogului medic-pacient, medicul de gardă i-a sugerat pacientului să facă sport (pacientul a fost sportiv de performanță), fără a face vreo aluzie la greutatea corporală;

- pacientul a plecat din UPU la ora 04:40, asimptomatic, cu recomandarea dispensarizării prin medicul de familie;

- pe timpul gărzii din 20/21 august 2022, în intervalul 20:00-03:00, medicul de gardă a consultat personal un număr de 26 de pacienți din cei 53 prezentați pentru urgențe critice/urgente/minore; 

- personalul care apare în poze este subiectul unei anchete interne și face parte din categoria îngrijitorilor, neavând statutul de personal medical.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își exprimă nemulțumirea cu privire la vehicularea în spațiul public a unor informații false și denigratoare, spitalul menținându-și obiectivul de a asigura servicii medicale de calitate tuturor pacienților, în condițiile în care marea majoritate a urgențelor medicale din toate specialitățile - adulți, din județul Cluj și multe urgențe din județele limitrofe sunt preluate de UPU din subordine”, precizează Biroul Comunicare, Relații Publice și Secretariat din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. 

Femeia care a reclamat toată povestea și a prezentat probele a realizat și un clip video în care descrie tot ce a trăit. Ea s-a mutat acasă din Spania, împreună cu soțul și spune că s-a temut încă de la început de debandada din sistemul de sănătate. ”Pot întelege lipsa aparaturilor și condițiile, dar nu nepăsarea și aroganța. În această noapte am avut un nod în gât”, a spus aceasta. 

”În aceasta seara (21 august), la ora 1:30, am plecat cu soțul la urgență pentru că îl apăsa în piept. La ora 2.00, am ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Aici am fost întâmpinați de un domn Ciprian si doamna care dormea cu capul pe birou (ca na, doar de asta plătim noi impozite).

Intrasem să văd cum se simte soțul și ce sa vad? Doamna care trebuia sa fie la recepție era într-un separeu cu o altă asistentă și dormeau, pe un scaun, iar pacienții singuri”, a mai relatat clujeanca. Toată povestea o puteți citi aici, unde sunt și mai multe fotografii.  

Comentarii Facebook