Sambata 14 Septembrie

Urmărire ca în filme la Dej! Un șofer beat și fără permis a fugit 11 km de polițiști, până a rămas împotmolit pe un drum de țară


Un clujean din comuna Vad a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce s-a urcat beat și fără permis de conducere la volan. Bărbatul a fost prins de polițiștii din Dej după o urmărire ca în filme, de peste 11 km, pentru că a rămas împotmolit pe un drum din localitatea Pintic. 

Magistrații de la Judecătoria Dej au reținut că bărbatul a fost prins la data de 10 martie 2024, de un echipaj de poliție care desfășura activități de supraveghere și control al traficului rutier în municipiu. 

Oamenii legii au făcut un semnal regulamentar de oprire a autoturismului, dar bărbatul nu a oprit, continuându-și deplasarea. 

Prin urmare, polițiștii au pornit în urmărirea mașinii până în localitatea Pintic, unde autoturismul s-a împotmolit pe un drum accidentat. 

În mașină se aflau doi bărbați, însă pasagerul din dreapta față a fugit când a văzut că polițiștii se apropie și nu a putut fi găsit din cauza terenului greu accesibil, care era acoperit cu spini și vegetație înaltă. 

Șoferul a profitat de acest lucru și s-a mutat pe scaunul din dreapta, însă nu a putut să iasă din mașină deoarece a fost surprins de agenții de poliție. 

Bărbatul a declarat că nu el a condus mașina și că nu are actele la el. Astfel, a fost condus la sediul Poliției din Dej, unde s-a constatat că a consumat alcool. 

Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Dej, unde i s-a recoltat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie rezultă că: la prima probă recoltată la orele 04:25, bărbatul avea o alcoolemie de 2,48 g %o, iar a doua probă recoltată la orele 05:25, fiind de 2,23 g %o.

Totodată, bărbatul a fost verificat în Bazele naționale de date ale Poliției Română și s-a constatat că nu figurează ca posesor al unui permis de conducere.


Comentarii Facebook