Urmează falimentul delivery în Cluj? Tinerii au sesizat că e tot mai scump să comanzi: ”3 pizza sunt 120 de lei, fără transport”
Tinerii corporatiști din Cluj-Napoca au ajutat la explozia afacerilor de delivery, care treptat au ajuns să perceapă tot felul de taxe, iar prețul comenzilor s-a majorat pe măsură.
Cât câștigă un livrator în Cluj-Napoca
Un curier a realizat un vlog cu o zi de lucru. La final, după 9 ore, de la 11.00 la ora 21.00, acesta a făcut 21 de curse (13 lei pe cursă), iar venitul obținut a fost de 274,44 de lei, plus 20 de lei bacșiș. Curierul a parcurs 90 de km și a consumat 2,7 litri de benzină, folosind un scuter pentru livrări.
Într-o lună de 20 de zile de muncă, consumul de carburant la scuter ar fi de 54 de litri (430 de lei), iar venitul, fără weekend -uri de 5.400 de lei (5000 de lei după plata carburantului).
Dacă am calcula suma obținută după 30 de zile de muncă, atunci un curier ajunge să câștige 8.100 de lei (7.500 de lei după plata combustibilului).
Dacă ținem cont că activitatea poate fi prestată de oricine, salariul este extraordinar. 8.000 de lei pe lună, la Cluj-Napoca, este un salariu foarte bun. Vezi AICI video cu relatarea curierului.
Trei pizza au ajuns să coste 120, la care se mai adaugă și transportul și alte taxe
”În ultimele luni am observat ca mancarea de la delivery (cel putin din Cluj) începe să lase de dorit. Creșteri de prețuri nejustificate, calitate indoielnica, timp de așteptare uneori și de două ore. Am început să comand din pandemie, dar acum nu mai merită. Este doar in capul meu sau s-au stricat rău lucrurile în orașul asta??”, a întrebat un tânăr pe un grup de Reddit.
”Complet de acord. De banii de pizza pt 3 persoane, pot sa gatesc steak de la Moldovan (maturat 21 de zile) tot pentru 3 persoane. Iese mult mai bun, nu durează mult si nu e chiar asa loterie cu ce vine in cutie”.
De banii de pizza pentru 3 persoane, pot sa gatesc steak de la Moldovan (maturat 21 de zile) tot pentru 3 persoane. Iese mult mai bun, nu durează mult și nu e chiar asa loterie cu ce vine în cutie.
Ai fi surprins. Legat de pret, nu exagerez. 120 ron fără transport is 3 pizza.
145 ron kilogramul de steak, dar nu putem manca chiar un kilogram. De obicei cumparam la o masa de 80 Ron. Dacă mai adaugi garnitura și alte ingrediente ajungi probabil în range-ul de 120 ron. However in prețul asta e steak, gătit în condițiile pe care eu mi le pregatesc + garnitura îmi place sa cred ca o aleg de calitate mai buna decat ce-mi vine de la delivery”, a completat cineva.
”Eu am comandat foarte puțin în 2023. O pizza costa 40 de lei ... materia prima este cât, 5 lei max per pizza? E ridicol”, a mai comentat cineva.
Se pare că totuși materia primă s-a scumpit. ”5 lei era prin 2010, acum e 10-15, dacă nu mai mult :)) și din restul de 25 lei, până la 40 trebuie să plătească angajați, chirie, consumabile, benzina, taxe... E mai complex calculul”.
”Nedumerirea mea e de ce au sărit așa de mult oamenii pe aplicațiile de delivery, să plătească preț +30%, +taxa de livrare 5-10 lei, când majoritatea restaurantelor au livrare proprie, la preț mai mic și fără taxe. Așa de mult le place să vadă pe gps unde e comanda?”, a mai întrebat cineva
”Initial am scazut la 1 comanda / saptamana. Pe urma am scazut la 1 comanda / 2 saptamani.
Acum aparent suntem la 1 comanda / luna. Eu zic ca sunt pe drumul cel bun. Am avut socul asta după pandemie, cand am început sa merg la restaurant și-am văzut diferența la porții, deși au același gramaj.
Dacă chiar vreau sa nu fac mancare, prefer sa ies la restaurant și aia e. Mananc mancare buna, calda, bine făcută.
M-am saturat sa primesc doar k..turi, sa nu se respecte ce cer in comanda, sa vina in timp mare, sa vina mancarea rasturnata si asa mai departe”.
46 Comentarii
Oameni buni fiți realiști...nu sunt taxe incluse deloc plus comisione flota....ramaii cu maxim 50 la sută din cat e făcut aici publicitate...și eu de alergat în 8 h sa faci banii aia...ești praf oricât de rezistent ai fi
Nu-i stress, bani sunt. Imi place sa pun asiaticii sa-mi care cu grija mancarea si le urma sa stea cu mana intinsa pana le dau banii. Daca nu-s destul de umili, le fac reclamatie.
Merita sa iti gatesti daca timpul tau e mai ieftin decat costurile suplimentare cu comanda (transport, adaos, etc). Eu facturez 65 de euro/h. Sa imi gatesc eu imi ia cam 2h: cumparaturi, preparat ingrediente, spalat vasele, etc. Chiar daca ma costa o comanda 30 de euro, tot ies pe plus cu 100 de euro daca fac ce stiu eu mai bine si ii las pe astia cu… Citeste mai departe
@Hank Rearden : Colega, faci videochat ??? Mareste pretul la libidinosi sa spargi piata cu 65 ora !
@Hank Rearden : Stimate domn, sunteți instalator? Am o urgență cu scurgerea, puteți sa ma ajutați?
@Hank Rearden : Draga, esti tinerel si bine dotat? Hai sa ma matrasesti si iti dau de o piza de aia cu detoate, ca te vad tare harnic si viril.
Problema e urmatoarea: daca vreau sa gatesc acasa, prima data tre sa fac cumparaturile(timp pierdut), dupa aia tre sa stau la cratita(alt timp pierdut), nevasta s-a emancipat si nu mai vrea sa ajute nici la curatenie nici la spalat etc. Ideea este, ca daca fac eu toate astea, atunci nu-mi mai ramane timp de cosit...Is cel mai tare cosas din rahitele.
@Emil Poc: Cumparaturi oricum trebuie sa faci, ca doar nu comanzi de 3 ori pe zi.
21-11 = 9 , super...de asta merge Transilvania Steakhouse, plin de prosti in tara asta:)))
Astia sunt o generatie de distrusi care nu stiu sa fiarba un ou. Telefonul e extensia mainii si fara el sunt pierduti. Depresivi, nu stiu sa vorbeasca cu oamenii. Doar trimit mesaje. Nu vad la distanta mai mare de lungimea mainii, se panicheaza daca ii saluta cineva.
Sedentari si bolnavi de tineri, isi creaza o realitate falsa cu postari pe instagram… Citeste mai departe
@O generatie de DISTRUSI !: Sau chiar ei sunt extensia telefonului, de fapt ... Mai dai in plm :)))
@O generatie de DISTRUSI !: Corect 100%!
@O generatie de DISTRUSI !: Sunt panicati cand apare un virus, se inchid in casa , se distanteaza social si fac coada la vaccin
Urmeaza retardul in masa a ziaristilor? Dar vai SOC SOC SOC, oamenii au observat ca ziaristii scriu din ce in ce mai mult cu greseli de gramatica, oare urmeaza retardul in masa la Stiri de Cluj?
Avem 2 manute, asa ca ne putem face si acasa cate un sandwitch sau altceva, nu tre sa ne tot comandam mancare veche si de proasta calitate de la catering.
Ma mir ca va vaicariti atata, dar asta face parte din obiceiurile clooojene. La Strasburg livrarea e gratuita orice cumperi. La Strasburg nu isi coamda hipsterii haleala acasa, ci petrecerile fac comenzi de la a la z, crapat, bautura, tot, si alea se livreaza.
Sa le dau mwe la toți tinerii corporatiști și la toți livratorii. Sa ma c a c în mâncarea lor. Mâncați acasă și gătiți trag în voi de dospalăi.
@...: Cine munceste n-are energie de gatit.
@.s-o servesti pe maica-ta la 5 la statuie..pina-i curge pe la colturile guri... gunoi.....: pe urma poti sa-ti servesti tot neamul de jegosi...
@.: de când e lumea s a gătit.am și servici și gătesc și gradina. Am și timp sa ma relaxez /odihnesc.dar distrușii ăștia li lene și sa mănânce. Dapai sa lucreze,cumpărături, gătit spalat ,curățat. O generație de distruși,bine a zis domnul de mai sus
Toți cei cărora le este lene să ridice curul de pe scaunul cu rotile comandînd onlain pun osul la aducerea străinilor în țară. Poate nu-i duce mintea atît de departe dar cu siguranță că ar primi o pereche de palme de la străbunii lor.
@Tudor: Ce treaba au strainii cu livrarea? Fa-te livrator, sa vina unul mai putin.
@.: ai vazut livratorii din ultima perioada?
@-: si eu m-am impiedicat pe scari ieri si automat am dat vina pe muncitorii straini de la noi din tara. e mai simplu, pt ca nu trebui sa-mi folosesc creierul si nu ma pal****sc strabunii.
Chiar nu mai avem timp să gătim? Chiar așa timp liber de puțin să avem? Pe lângă necesitate, gătitul poate fi și terapie. Ideea de catering este parțial bine-venită în cazul unor evenimente, de-acord. Dar să trăiești zi de zi din catering, nu mi se pare benefic. Au început "IT-știi" cu acest moft iar ceilalți s-au molipsit cumva: "dă bine" cand văd… Citeste mai departe
@Maria: Șezi și învârte în oale, Mărie, că atâta știi…
@Costiclă: lasa lasă,ca mâncarea unvartita în oale e buna și are gust. Mâncați kakat.care vi se servit la caserola
Gatesti cu carne de porc de la carmangeria Moldovan????
Hai sa iti spun eu unde cresc unii porci de la Moldovan. La Pata Rat printre gunoaie. Iti spun din sursa foarte sigura. Poate ai noroc și nu e carne in ziua aceea de la acei porc? Nu ai simtit niciodată ca are un miros și un gust mai....ciudat carnea gatita de la carmangeria Moldovan????
@Dan: Se referea la carne de vită maturata 21 de zile. Dar voi pinguinii nu știți altceva decât ceafa de porc la grătar cu cartofi pai, este luxul suprem...
Cu zece lei io fac trei șnițele de parizer de curcan cu cartofi piure și salata de varza home made. Ce poți sa îți dorești mai mult?
Fă fără parizer și prăjire în grăsimi. Dacă faci și copii, te ajut și eu și las jumate din IT pentru tine (și îți deliveryez produsele).
vai ce bine ar fi!! O gramada de "restaurante" care livreaza un goz de mancare. In plus ne-am procopsit cu toate tigaile pe 2 si 4 roti inamtriculate in ilfov si prin moldova si cu turme de "Thala" din indonezia sau de unde mortii lor or fi - niste jeguri si niste salbatici care in curand o sa aiba pretentii. Thala go home! Trimite un lovrator acasa… Citeste mai departe
iata cum se scrie o stire. se da copy paste dupa o discutie de pe un forum si se concluzioneaza ca moare delivery.ul. jurnalisti penibili.
O generatie distrusa de comenzi...
Stau toata ziua si comanda mancare nesanatoasa.
Am scapa in felul asta si de livratorii iresponsabili
:)))) ce calcule fantastice faceti voi, pai la banii astia, toti am fi la delivery, te si umfla rasu! Asta cu sunt bani in Cluj, e duma veche deja, ia vezi ce fac majoritatea in weekend-uri? Plimbari prin oras si cate o inghetata. Nu comentati in functie de interesul propriu, sau cu dorinta de a influenta! Analizati obiectiv si echidistant, si o sa… Citeste mai departe
@.: Si ce ai vrea sa faca in weekend?
@.: eu zbor la Strasbourg în fiecare weekend săptămânal fără excepție să mănânc la restaurantele cu stele Michelin și să merg la evenimte culturale ce lipsesc total din Cluj. Au revoir ca am de luat bilet de avion.
Vinitura a dat, vinitura a luat. Bani, respectiv teapa.
Si normal. pana acu 10 ani comandai gratis ce voiai, azi taxa de transport, taxa de vreme rea, bacsis, taxa de service, taxa pe cutie, taxa pe tacamuri, comanda minima, evident gandita sa comanzi pana la urma dublu decat ai vrea de fapt. Si pe de-asupra nu e livrare exclusiva, adica daca e restaurantu in linie dreapta 5 minute cu masina, poate astepti… Citeste mai departe
@Cocomarla: Ai dreptate. Toata treaba ii cauzata/datorata de faptul ca lumea are bani. Degeaba o tot dau unii si altii cu saracie si preturi mari si ca nu-si permit aia si ailalta. In Cluj sunt bani, asta e clar.
Oare acești oameni sechestrați de 200 de zile in anul 2023, ce pizza mănâncă? https://azeriwarcrimes.org/
@Cocomarla: ai f mare dreptate, cel mai mare adevăr, dar oamenii tot fraieri raman