Duminica 22 Decembrie

Val de apeluri false la 112 într-un județ din țară! Ce au putut să inventeze oamenii


Serviciile de urgență din Buzău se confruntă cu un val de apeluri false la 112, iar cetățenii inventau tot feelul de situații fictive pentru a cere ajutorul polițiștilor.

Un tânăr buzoian, de 21 de ani, a sunat la 112 şi sesizat că soţia sa, în vârstă de 19 ani, a fost răpită de pe stradă, din dreptul locuinţei şi a fost forţată să se urce într-un autoturism. 60 de poliţişti şi 30 de maşini au fost folosite pentru căutarea tinerei, conform Mediafax.

Autoturismul invocat de apelant a fost dat în atenţie inclusiv la nivel naţional. La scurt timp, tânăra în legătură cu care s-a sesizat răpirea a fost găsită, aceasta infirmând totodată cele sesizate de soţul său. Bărbatul de 21 de ani a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, arată Poliţia Buzău.

Un alt apel fals a fost al unui bărbat râmnicean, de 48 de ani, care a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrat. Era acasă însă şi a spus că a apelat numărul unic de urgenţă doar pentru a cronometra în cât timp este găsit. Şi acesta a fost amendat.

De asemenea, un alt buzoian a sunat la 112 să anunţe că a avut o conversaţie cu un operator al unei firme de telefonie mobilă care nu a vrut să-i rezilieze contractul. A sunat la 112 spunând că este o urgenţă.

De la începutul anului până în prezent la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost înregistrate peste 380 de apeluri nefondate, urmare cărora s-au aplicat 304 sancţiuni, cu precizarea că numărul acestor sesizări s-a mărit în ultimele luni. În acest context subliniem că problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituţională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor”, susţin reprezentanţii Poliţiei Buzău.

Amenda pentru cei care sună la 112, nefondat, este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

Comentarii Facebook