Val de reclamații după accidentul din Borhanci: „E o minune că nu s-a întâmplat o tragedie”/„Vitezomanii pun în pericol siguranța locuitorilor”


Mai mulți clujeni au solicitat Primăriei Cluj-Napoca să monteze limitatoare de viteză pe strada Borhanciului, în urma accidentului rutier de miercuri. În urma impactului violent, o femeie a fost rănită și transportată la spital. Astfel, oamenii care locuiesc în zonă au ajuns să se teamă pentru propria siguranță, având în vedere că șoferii circulă cu viteze amețitoare. 

Va rog să montați un limitator de viteză (cel puțin) pe Str. Borhanciului nr 62. Astăzi a avut loc un accident cu o victimă. Pentru că nu au fost alte persoane pe trotuar s-a evitat o tragedie, fiind o zonă tranzitată de mulți pietoni, părinți cu copii în cărucioare. Pe porțiunea dreaptă, începând cu str. Regina Maria până în curba de la TCI Social Club foarte mulți conducători auto demarează în trombă, pe ambele sensuri de mers, chiar dacă trotuarul e foarte îngust și deplasarea pe șosea ar trebui să se facă cu o viteză redusă pentru a se putea evita accidentele.”, a solicitat un clujean. 

O altă persoană a relatat că, în urmă cu o lună, pe strada Borhanciului a avut loc un alt accident rutier, în urma căruia o mașină a fost proiectată într-o stație de autobuz. 

În ultima perioadă s-au produs cel puțin două accidente rutiere pe str. Borhanci, în care autoturismele implicate au ajuns fie într-o stație de autobuz (cu aprox. 1 luna în urma) fie, astăzi, pe trotuar. Din fericire nu a fost niciun pieton rănit. Cu toate că infrastructura pietonală nu poate fi îmbunătățită rapid, poate că o delimitare fizică ( stâlpișori, grilaj separator, etc) ar putea oferi un plus de siguranță pietonilor. De asemenea, o prezență mai vizibilă a echipajelor de poliție ar putea avea un efect preventiv, zona transformându-se în ultimii ani într-un El dorado al nerespectării regulilor de circulație.”, a relatat o altă persoană. 

Clujenii susțin că amplasarea unor limitatoare de viteză în zonă ar putea contribui la reducerea riscului de accidente. 

Vă solicităm amplasarea unor limitatoare de viteză suplimentare în zona noastră (Borhanciului 60 - 70). Motivul acestei cereri este viteza excesivă cu care se circulă pe strada noastră, punând în pericol siguranța locuitorilor. Astăzi a avut loc un accident destul de grav, iar este doar o minune că nimeni nu a fost rănit sau omorât. Considerăm că amplasarea unor limitatoare de viteză ar contribui semnificativ la reducerea riscului de accidente și la creșterea siguranței pentru toți cei care locuiesc sau tranzitează această stradă. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și pentru măsurile pe care le veți lua în vederea soluționării acestei probleme urgente.”, a relatat un alt clujean. 

În urma accidentului petrecut astăzi pe strada Borhanciului nr.60, consider necesară montarea unor limitatoare de viteză Strada în zona e dreapta, mulți șoferi profită și măresc viteza.”, a afirmat un localnic. 

Reamintim că miercuri, 31 iulie, a avut loc un accident rutier pe strada Borhanciului din Cluj-Napoca. În urma incidentului, o femeie de 54 de ani a fost transportată la spital. 

La data de 31 iulie, în jurul orei 13.30, a fost raportat un accident de circulație pe strada Borhanci din municipiul Cluj-Napoca.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, un bărbat, de 56 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care circula cu un autovehicul înspre strada Brâncuși, ar fi intenționat să pătrundă pe o stradă lăturalnică, moment în care ar fi acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din același municipiu, care circula dinspre strada Brâncuși înspre strada Borhanci, ulterior proiectându-l pe acesta în afara părții carosabile.

În urma evenimentului a rezultat rănirea unei femei de 54 de ani, pasageră din cel de-al doilea autoturism, fiind preluată de echipajul medical și transportată la spital”, a transmis IPJ Cluj.

Comentarii Facebook