Veşti proaste pentru studenţii din România: Preţul căminelor s-ar putea dubla
Cazarea în cămine s-a scumpit, în medie, cu 100 de lei lunar. Majoritatea universităţilor au luat această decizie de frica facturilor la gaz şi curent electric.
Pe lângă bani mai mulţi, studenţilor li se cere să facă şi economie. Sunt rugaţi să nu folosească celebrele reşouri, dacă temperatura din camere este confortabilă.
Preţurile cazărilor în căminele studenţeşti au crescut în acest an cu un procent de 20%, în functie de tipul imobilului şi dotările existente. Astfel, studenţii au putut opta pentru un loc de cazare în camere, cu preţuri ce pornesc de la 200 şi pot ajunge până la 350 de lei.
Suma include absolut toate cheltuielile, aşa că studentul nu trebuie să mai plătească niciun ban în plus.
O cameră de cămin s-a scumpit în medie cu 100 de lei
Scumpirile vor fi influențate și de studenți. Dacă vor face economie, facturile la energie vor fi mai mici și în consecință cazarea va fi accesibilă.
Singura universitate care își pune la bătaie economiile proprii ca să îi scutească pe studenți de costuri suplimentare este Universitatea București. În toate căminele sale cazarea este mai scumpă cu doar 10 lei.
Chiriile rămân ultima variantă pentru majoritatea studenților.
2 Comentarii
Nici anul trecut trecut nu am ales sa stau la camin, nici anul asta. Suntem 3 prietene si am inchiriat un ap. cu 3 camere. De obicei intru pe curbnr.ro sa fac conversia, 350 lei inseamna vreo 71 eur si noi am inchiariat ap. cu 300 eur, ceea ce oricum e convenabil, nu se compara condiitile din camine cu ap inchiriat.
Pretul/mp excelent, confortul net superior comparativ cu ce ofera clujanca din stirea anterioara. Baia/buda comuna e un plus, se poate socializa mai usor. Se poate daca se vrea tovarasi, dar privatul e hot, noroc ca ne ajuta statul.