Vezi cum arata meniul sanatos al unui copil clujean la gradinita
Primaria Cluj a dat publicitatii una din cele opt variante de meniu saptamanal propus pentru gradinitele clujene de bloggerul Adrian Hadean si avizat de medicii nutritionisti.
Luni
Mic dejun: tartina cu branza topita (cascaval topit direct pe paine, la cuptor), compot de mere proaspat
Pranz: supa crema de cartofi cu patrunjel verde, file de cod cu spanac sotat si rosii, iaurt cu fulgi de migdale si sos caramel (zahar brun, smantana dulce, apa, o jumatate de lingurita de sos la doua linguri de iaurt)
Gustare: jumatati de para coapte cu zeama de portocala si scortisoara
Marti
Mic dejun: toast cu sunca slaba, salata verde si rosii, lapte
Pranz: ciorba de legume, pulpa de pui la cuptor cu dovlecel, tarta cu mere (aluat sfaramicios, mere rase, ou, smantana dulce, slaba)
Gustare: fursecuri facute in bucataria proprie
Miercuri
Mic dejun: mamaliga rece cu lapte cald si miere
Pranz: supa de salata cu zdrente de ou, paste scurte cu sos din rosii zdrobite cu usturoi copt si patrunjel, placinta cu branza dulce (la cuptor)
Gustare: prune
Joi
Mic dejun: ochiuri romanesti (fierte in apa cu otet), tartina cu unt, ceai
Pranz: supa de varza acra (+cartof, morcov, ardei gras), rulada de pui cu morcovi fierti si mazăre cu sos rosu, fructe glasate (trase la tigaie cu putină miere sau zahsr brun)
Gustare: chec cu stafide facut in bucataria proprie
Vineri
Mic dejun: cacao cu lapte, tartina cu gem
Pranz: supa crema de broccoli, aripi de pui la cuptor cu piure de cartofi, salata de varza, placinta cu mere
Gustare: biscuiti facuti in bucataria proprie, cu piure de mar.
Vezi si
1 Comentariu
Nu pot sa cred ca nutriționiștii au aprobat un asemenea meniu... NICIODATĂ desertul nu se asociaza cu mancarea ( zaharul face ca protrina sa nu se mai digere asa cum trebuie, intreg procesul digestiv este îngreunat).