Vineri 22 Noiembrie

Vezi cum se folosesc smarTIFF, aplicatiile pentru telefoane destepte de la TIFF 2012


Anul acesta, spectatorii TIFF vor naviga mai usor prin multitudinea de evenimente si proiectii, cu ajutorul unor aplicatii dezvoltate sub titulatura smarTIFF.

Trei aplicatii care pot fi descarcate gratuit pe telefoanele mobile ii vor ajuta, printre altele, sa gaseasca rapid locatiile TIFF, sa verifice programul si chiar sa cumpere bilete.

O aplicatie dezvoltata de agentia Senior Interactive pe platforma layar duce mai departe conceptul creativ ce-si gaseste originile la Sapânta. Aplicatia se numeste TIFF-ul VESEL, este dedicata tuturor posesorilor de smartphone-uri si ii provoaca pe cinefili sa gaseasca in diverse puncte cheie din oras 30 de trailere ale unor filme din cadrul festivalului. Pentru a putea fi vizionate, trailerele vor trebui "deblocate". Deblocarea unui trailer se face automat atunci când, folosind aplicatia TIFF-ul VESEL, vor fi gasite in locatiile cheie logo-urile TIFF. Fiecare logo TIFF deblocheaza un trailer, iar 5 trailere diferite colectionate ii vor aduce user-ului o sansa la tragerile la sorti pentru unul din cele 50 de premii oferite de TIFF publicului cinefil.

 

Descarca aplicatia TIFF-ul VESEL de AICI!

 

Noul site www.tiff.ro, mai atractiv si mai usor de utilizat, este disponibil si in versiunea de mobil, m.tiff.ro, pentru ca spectatorii sa poata fi mereu la curent cu tot ce se intâmpla in festival. in plus, posesorii de smartphone-uri vor avea acces la cele mai importante informatii legate de TIFF (program, locatii) prin intermediul unei aplicatii speciale, TIFF 2012, ce poate fi descarcata gratuit din AppStore si Google Play Store.

O alta aplicatie gratuita le va arata tuturor, in orice moment, care sunt punctele de atractie TIFF din jurul lor. Aplicatia de Realitate Augmentata TIFF dezvoltata pe platforma Layar va permite oricarui spectator cu smartphone (iOS, Android, Blackberry, Symbian) sa vada locatiile TIFF din oras sau din vecinatate, ce se desfasoara in momentul respectiv in acele locatii sau programul zilei si, mai ales, cât de departe sunt si cum le poate gasi. Totul este "proiectat" live peste ceea ce "vede" camera smartphone-ului, oferindu-i celui care-l utilizeaza posibilitatea de a accesa mai repede informatii legate de TIFF.

Cu aplicatia gratuita Layar poate fi scanat (pozat) oricare dintre posterele oficiale sau logo-ul TIFF. Se va incarca automat Realitatea Augmentata TIFF, care va proiecta live unul din spoturile oficiale. Camera smartphone-ului poate fi orientata spre diferite zone din oras pentru a vedea ce se petrece in locatiile TIFF sau ce filme ruleaza la cinematografele din festival. Cu o atingere a locatiei TIFF, cinefilii pot afla si mai multe informatii sau merge direct pe site-ul mobil m.tiff.ro sau chiar cumpara bilete la concertele TIFF, direct de pe telefon. Raza standard pe care actioneaza aplicatia este 1,5 km dar poate fi modificata.

In plus, tot datorita Realitatii Augmentate, AperiTIFF va oferi in premiera, pe langa informatii si cronici de film, si trailere care vor rula automat cand camera smartphone-ului va incadra prima pagina din AperiTIFF. Acolo unde se gasesc stickere cu logo-ul "View with Layar" inseamna ca in Realitatea Augmentata pe spectatori ii asteapta informatii in plus, trailere si stiri legate de TIFF.

Comentarii Facebook