Vineri 27 Septembrie

Viața la bloc nu e deloc simplă și ușoară. Clujeancă: „Vecinul îmi încearcă ușa de la intrare. Cum ar trebui să procedez?”


Viața la bloc vine adesea cu provocări, iar pentru o tânără din Cluj, acestea depășesc limitele obișnuite ale disconfortului cotidian. 

Într-o postare pe rețelele de socializare, ea a povestit cum vecinul de pe scară i-a creat o stare de anxietate, încercându-i în mod repetat ușa de la intrare.

„Vecinul îmi încearcă ușa de la intrare, am observat că apasă pe clanță. Asta e deja a 3-a sau a 4-a oară. Primele dăți s-au întâmplat acum vreo 2 luni. 

Odată am fost pe fază și m-am uitat pe vizor și l-am văzut cum urcă scările încet fără să facă zgomot, nu am ieșit să-l întreb ce vrea pentru că are și o față mai dubioasă.

De atunci pauză până azi. Locuiesc singură în apartamentul ăsta de mai bine de un an. M-a văzut și cu prietenul (el locuiește în alt oraș și vine periodic). Ce ar trebui să fac? Cum ar trebui să procedez? ”, a relatat tânăra. 

În fața unei astfel de situații, reacțiile sunt împărțite, mulți însă i-au recomandat fetei să-și sporească măsurile de siguranță: 

„Există vizor cu cameră video. Poate sunt modele care și înregistrează, eventual și alarmă. Un par și pepper spray lângă ușă. Mare grijă să ai tot timpul ușa încuiată. Și poate n-ar strica să vorbești la poliție. Plus as sugera să-l confrunți de față cu alți vecini dacă se ivește oportunitatea, ca să știe omul ca ai observat încercările lui de a deschide ușa”;

„Dacă știi la ce apartament stă raportează la poliția de cartier direct. O să-i ia datele și dacă o să-ți lipsească ceva el o să fie primul suspect. Cu ocazia vizitei poate se și potolește”;

„Nu m-aș duce fără însoțitor/ martor la un dubios dar e ok totuși să vezi ce vrea înainte. Dacă duci direct poliția poate zice ca încurcă apartamentul sau ceva prostie de genul. Îl iei pe președintele de asociație și îi explici situația ca nu vrei scandal în bloc (că nimeni nu vrea). Apoi tot cu el îi bateți la ușă și îi expuneti situația ca să nu creadă ca nu te-ai prins de ce face cu mențiunea ca e singura dată când i se spune frumos, cu proxima ocazie va bate direct poliția (nu cea locală). În cel mai bun caz are ceva explicație inofensivă, în cel mai rău caz va veni poliția data viitoare și atunci ai deja un martor ca a fost avertizat și nu poate spune ca din greșeală.

Comentarii Facebook