VIDEO. Biciclistă spulberată de o trotinetă electrică în Cluj: „Femeia s-a lovit la mână, iar ăsta o înjura”


O femeie din Cluj-Napoca, care se afla pe o bicicletă, s-a accidentat după ce un tânăr care circula cu trotineta electrică a intrat cu viteză în aceasta, pe o stradă din apropierea platoului Sălii Sporturilor. Din imagini se observă cum trotineta „aproape zbura”, în timp ce femeia mergea cu o viteză normală. 

Martorii incidentului spun că tânărul a început să o înjure pe femeie, în loc să se asigure dacă este în regulă în urma acestui incident, iar ulterior și-a continuat liniștit drumul.

„Femeia s-a lovit la mână, iar ăsta o înjura de mamă”, a relatat șoferul care a relatat situația pe un grup de Facebook destinat conducătorilor auto din Cluj.

Intenția de a interzice circulația trotinetelor electrice pe trotuar a apărut la un moment dat, în 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență a guvernului. 

Un raport recent al Poliţiei Române arată o creştere alarmantă a numărului de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice - mai exact, de peste 52 de ori în ultimii cinci ani. În primele 10 luni ale anului 2023, au fost înregistrate 1.865 de accidente în care au fost implicaţi conducători de trotinete (224 de persoane rănite grav şi zece decedate) şi 3.685 în care au fost implicaţi conducători de biciclete (389 de persoane accidentate grav şi 123 decedate). Dintre acestea, în 749 de cazuri au fost implicaţi cu vinovăţie minori conducători de trotinete şi 766 de minori conducători de biciclete.

Comentarii Facebook